Biciklizam 10.04.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 20.04.2016. 11:28.

Sport za sve

19.travnja: BIMEP 2015. godine

U cjelosti donosimo obavijest Međimurskog saveza sportske rekreacije Sport za sve o detaljima ovogodišnjem BIMEPA. 

 

Manifestacija „BIMEP 2015“ je zamišljena kao jednodnevna sportsko-rekreacijska manifestacija, organizirana povodom Dana Međimurske županije (30. 04.), Svjetskog dana zdravlja (07. 04.) i Dana planeta Zemlje (22. 04.). Kao i prijašnjih 9 godina i ove će se godine manifestacija održati u nedjelju, i to 19. 04. BIMEP je manifestacija koja se odvija na području cijelog Međimurja (16 punktova na području cijele Međimurske županije) i organiziran je sa željom da se ukaže na potrebu redovne tjelesne aktivnosti za zdravlje svakog čovjeka i da svatko od nas, vozeći se s biciklom određenu relaciju, čini nešto dobro za svoje zdravlje, tj. za sebe. Osim što je biciklizam jedan od najzdravijih sportova, BIMEP ima i „ekološku“ notu, jer za vrijeme trajanja manifestacije, učesnici svoje „limene ljubimce“ ostavljaju u garažama. Vozeći se biciklom, učesnici BIMEP-a imaju privilegiju uživati u ljepotama našeg zelenog Međimurja.

 

ORGANIZATORI SU:Međimurski savez sportske rekreacije «Sport za sve» i Međimurska županija 

 

U PROVEDBU MANIFESTACIJE UKLJUČIT ĆE SE: Turistička zajednica Međimurske županije, gradovi i općine na području Međimurske županije gdje će biti postavljeni ulazno/izlazni punktovi, Policijska uprava međimurska, Zavod za hitnu medicinu Međimurske županije i Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec

 

KAO SPONZORI UKLJUČIT ĆE SE: MEĐIMURJE-PLIN d.o.o. Čakovec, MEĐIMURSKE VODE d.o.o. Čakovec, PRIVREDNA BANKA Zagreb d.d., BECIKLIN - Trgovina Mihalec d.o.o. Prelog, BIKE SPORT Čakovec i BIKE POINT RADOTIĆ Čakovec

 

OPIS MANIFESTACIJE

 

Dana 19. 04. 2015. godine (nedjelja) s početkom u 09,00 sati na određenim punktovima u pojedinim mjestima na području Međimurja, građani će se moći uključiti u manifestaciju BIMEP, te će tom prilikom dobiti prigodnu diplomu na koju će se utisnuti pečat o uključivanju na BIMEP ili o prolasku kroz određeno stajalište – jedne dionice puta, te prijavnicu, koju svaki sudionik ispunjava (prezime i ime, adresu stana, godinu rođenja) i istu potpisuje, čime je suglasan da na vlastitu odgovornost sudjeluje u manifestaciji BIMEP. To znači da svi sudionici sudjeluju na vlastitu odgovornost (što će biti navedeno na plakatu manifestacije i na prijavnici koju će svaki sudionik potpisati), a prijavnicu za osobe mlađe od 16 godina (su)potpisuje roditelj. 

 

Start je moguć sa svakog ulazno-izlaznog punkta (punktovi i udaljenost između njih navedeni su na diplomi) od 9,00 do 18,00 sati, do kada su otvoreni punktovi. Građani će se moći uključivati u to vrijeme (bilo grupe bilo pojedinci) na svakom punktu i prolaziti određenu trasu po vlastitoj želji.

 

Na punktovima će dežurati osobe koje će učesnicima davati osvježavajuće napitke. Hitna pomoć će stalno biti u pripravnosti, iako će predstavnici Gradskog društva Crvenog križa Čakovec obilaziti sve punktove. Također, i ove godine osiguran je servis bicikala, koji će sa svojim vozilom obavljati tvrtka BECIKLIN iz Preloga, dok je komplete za popravak guma (koji se nalaze na svim punktovima) osigurale trgovine BIKE POINT Radotić iz Čakovca koja će od 9,00 do 11,00 sati u Čakovcu (prostor kod punkta) po potrebi pregledati i popraviti bicikl i BIKE SPORT.

 

Punktovi će se nalaziti u Donjem Kraljevcu, Svetoj Mariji, Donjoj Dubravi, Kotoribi, Prelogu, Orehovici, Čakovcu, Pušćinama, Macincu, Gornjem Mihaljevcu, Lopatincu, Štrigovi, Svetom Martinu na Muri, Murskom Središću, Domašincu i Podturnu. Uključenje na manifestaciju (startnina) naplaćuje se 5,00 kuna. Dolaskom na pojedini punkt, svakom učesniku će se u diplomi utisnuti pečat kao dokaz da je prošao određenu dionicu, tj. da je stigao do određenog punkta.

 

Na diplomi je ucrtana trasa kojom se može voziti i u kojim mjestima će se nalaziti  punktovi (stolovi na kojima će aktivisti dijeliti diplome i potvrditi prolazak kroz pojedino mjesto ili dio staze). Najduža staza će biti kružna i obići će gotovo sva veća mjesta u Međimurju (16 mjesta – oko 150 km). Učesnici mogu proći i kraće udaljenosti, bez obaveze obilaska najduže staze (sudionici mogu proći dio staze koji sami odaberu). Na diplomi će se nalaziti i brojevi telefona na koji se mogu dobiti sve potrebne informacije i zatražiti pomoć (zbog kvara na biciklu ili zbog eventualne nezgode i sl.) ukoliko će to biti potrebno. Na svim punktovima će se osigurati mogućnost osvježenja vodom.

 

Lokacije ulazno-izlaznih punktova u mjestima gdje će prolaziti staza su sljedeće:

 

Kotoriba:prostor ispred zgrade DVD-a (ulica Kralja Tomislava - prije pruge)

Donja Dubrava:    u dvorištu Doma kulture Zalan

Sveta Marija:uz glavnu cestu (ispred kaffe bara „Swing“)

Donji Kraljevec:  prostor kod ulaza u trgovinu METSS na glavnoj cesti (poslije rampe)

Prelog: na glavnoj cesti u centru naselja 

Domašinec:    prostor ispred Doma kulture u centru naselja (na glavnoj cesti)

Orehovica:    autobusno stajalište u centru naselja (u blizini rotora)

Čakovec:    drvena kućica na Trgu Republike

Pušćine:prostor kod Vatrogasnog doma (na glavnoj cesti - nasuprot „Mamice“)

Macinec:u dvorištu Osnovne škole u Macincu (kod ulaza u školu)

Gornji Mihaljevec:prostor ispred društvenog doma/kafića (u centru u blizini crkve)

Lopatinec (Sv.Juraj na Bregu):prostor ispred stare općinske zgrade (podno crkve)

Štrigova:autobusno stajalište u centru naselja (nasuprot ulaza u Ljekarnu)

Sveti Martin na Muri: autobusno stajalište u centru naselja (kod stare osnovne škole)

Podturenuz autobusno stajalište u centru naselja (u blizini crkve)

Mursko Središće:prostor nasuprot autobus. kolodvora (na glavnoj cesti - Martinska ulica)

 

Uz članak je i prijavnica koju potencijalni sudionici mogu donijeti na punkt i uključiti se bez posebnog čekanja u biciklijadu.