Sport 26.11.2009. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:35.

Liga Hrvatskog squash saveza

U organizaciji Squash kluba Međimurje u Čakovcu je nedavno po prvi puta održana timska liga Hrvatskog squash saveza. U prvoj sezoni natječu se samo 4 ekipe, no u klubu su uvjereni, da će se uzevši u obzir odlične dojmove koje natjecatelji donose s prvog turnira, liga ubuduće profilirati kao izrazito interesantan oblik natjecanja te da će u narednim sezonama privući i neke nove ekipe. Osim domaćina, ligaški natjecatelji su i ekipa Squashtower iz Zagreba, zatim druga zagrebačka ekipa zbunjujućeg naziva Đolores & Dilkans koja se također sastoji od igrača iz Squashtowera te ekipa squash kluba iz Slavonskog Broda.
U prvom susretu dana Squashtower je u neizvjesnoj utakmici slavio protiv squash kluba Međimurje rezultatom 4:1. Najteži bod za Squashtower izborio je Mijo Babić u susretu protiv Predraga Rojka dobivši ga u neizvjesnoj završnici rezultatom 3:2. U drugom susretu dana obračunali su se Đolores & Dilkans s ekipom Slavonskog Broda te uvjerljivo slavili rezultatom 5:0. U narednom susretu Brod je jednakim rezultatom poražen i od ekipe Squashtowera, no treba izdvojiti odlične igre njihovih juniora, braće Reljić, koji su pokazali da na njih trebati računati u narednom razdoblju.
Posljednji susret je odigran između ekipe Squash kluba Međimurje i ekipe Đolores & Dilkans gdje su domaćini iskoristili prednost domaćeg terena i slavili rezultatom 4:1.
Nakon završetka svih mečeva većina je natjecatelja ostala u prijateljskom druženju s domaćinima koje se proteglo do ranih jutarnjih sati. Međimurci su iskoristili sponzorstva nekih čakovečkih noćnih klubova kako bi svojim gostima omogućili da se opuste nakon zanimljivog sportskog dana.
(KŠ)

Izvor: 2848