Glas javnosti 03.12.2009. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:35.

Putovanje na božićni sajam u Graz ili put u nepoznato

Dozvolite da vam opišem kratak izlet u Graz na božićni sajam. Ovih dana na kućne adrese dolaze kojekave ponude, a mi kakvi jesmo brže, bolje sve prihvaćamo. Tako sam i ja jedna od putnica koja je dogovorila put, ali na put sa dvoje djece od 5 i 10 godina. Na put krećemo ujutro 7 sati iz Čakovca, svi sretni ukrcali se na bus, ne sluteći što nas sve čeka na tom putovanju. Ptujemo mi i nakon pola sata stajemo i iskrcavamo se. Dočekaju nas prezentatori dotične agencije i vode nas u, ajdmo ga nazvati restoran.
 A tamo: dragi putnici sad ćete se opustiti, a ja ću vam malo u kratkim crtama predstaviti našu tvrtku i proizvode. A putnici u šoku. Onda negoduju, ali nema druge. Vrijeme leti, a dotični gospodin prezentira suđe, noževe, usisavače i još dosta toga. Nikako da krenemo.
I znate kad smo krenuli prem Grazu? U 14.30 sati. Sve isplanirano samo eto kako ljudi nasjednu jeftinom putovanju od 39 kn. Ali prije toga putnici su pokupovali i njihovu robu, samo da što brže krenu.
Na kraju poslastica: dolazimo konačno u Graz, izbace nas u centru grada bez vodiča i sad dragi moji krećite kuda znate, jer smo stigli u 16 sati. Ali, BOŽIČNOG SAJMA NEMA! Još nije vrijeme za sajam.
Povratak u19.30 sati, a u Čakovec smo stigli u 11 sati navečer. Hvalata ti Bože.
Zato bih htjela upozoriti druge ljude da ne nasjedaju ovakvima, jer koliko čujem mi nismo prvi koji smo tako putovali. Sad mogu i spomenuti i agenciju a to je:B/E/C/K-international tours d.o.o. Split.
 Marija
T., Strahoninec

Izvor: 2849