Arhiva 04.12.2009. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:35.

UHLJEBLJENJE PODOBNIH: Igor Camplin iz ministarstva u Kolsku

Vlada Republike Hrvatske na svojoj sjednici održanoj 30. listopada ove godine donijela je rješenje o razrješenju Igora Camplina (HDZ) iz Čakovca s dužnosti pomoćnika ministra mora, turizma, prometa i razvitka.
Odluka inače nije najavljena prije razrješenja ni na jednoj od konferencija za tisak koje je Županijski odbor HDZ-a Međimurja držao prije tog dana, niti kometirana na kasnijim konferencijama, a pri odlasku I. Camplina na dužnost u Ministarstvo to se i te kako promoviralo. Razumljivo, odluka o razrješenju izazvala je prilično javnog interesa nakon što je objavljena u Narodnim novinama u kojima nema nikakvog obrazloženja za razrješenje osim nabrajanja bezbrojnih zakonskih akata, a saznalo se isto tako da I. Camplin već radi u Radionici za popravak željezničkih vozila u Čakovcu.
Sve je proteklo u velikoj tišini!
Dražen Vidović (HSLS), direktor radionice, potvrdio je da je I. Camplin novi zaposlenik Kolske te da je na radnom mjestu rukovoditelja odjela za upravljanje kvalitetom, koje Kolska ima sistematizirano, a već je i godinu i pol dana bilo nepopunjeno. Štoviše, D. Vidović kaže da su u Kolskoj zadovoljni što su u kolektiv dobili mladog čovjeka koji je već pokazao veliku volju za rad, a zapošljavanje je išlo kroz uobičajenu natječajnu proceduru Hrvatskih željeznica.
Za Vladu je to bilo, izgleda, jednostavno rješenje: HŽ je državno poduzeće, pod izravnom upravom Vlade i resornog ministarstva...
Igor Camplin obrazložio je zašto je došlo do razrješenja:
- Ja sam po struci inženjer prometa i ekonomist. Imam, dakle, dvije diplome viših škola. No, u reorganizaciji državne uprave i promjenama u organizaciji rada ministarstava, svojom stručnom spremom više nisam zadovoljavao. Pomoćnici ministra više nisu dužnosnici.
To je mjesto sada supstituirano mjestom ravnatelja uprava za koje se traži VII. stupanj određene struke, tako da se ja nisam mogao ni natjecati... No, javio sam se na raspis u HŽ-u i dobio novi posao u RŽV-u Čakovec. Moram reći da sam jako zadovoljan. Zagreb me ipak iscrpio, u ministarstvima je nemoguć tempo i broj obveza, a za posao koji radim moje stručne kvalifikacije baš su dobrodošle.
Marijan Belčić

Izvor: 2849