Sport 17.12.2009. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:35.

Izborna skupština NK "Međimurje" - 22. prosinca

Čakovečki Hotel “Park” bio je mjesto održavanja izvanredne Skupštine NK “Međimurje” Čakovec, kojoj je od 39 delegata prisustvovalo njih 26. Trebalo je riješiti samo jednu točku dnevnog reda, izmijeniti i dopuniti postojeći Statut koji nije prošao u Uredu državne uprave Međimurske županije. Nakon što su ga u klubu uskladili prema postojećem Zakonu o sportu, delegati su ga jednoglasno usvojili.
Skupštinu je vodio predsjednik kluba Darko Turopoljac koji je nakon usvajanja novog teksta Statuta predložio, a delegati prihvatili da se nova, ovaj put izborna Skupština kluba održi 22. prosinca. Na njoj će se izabrati novo vodstvo kluba, točnije, kako je rekao Turopoljac, zauzeti stav oko sadašnjeg vodstva i rada Izvršnog odbora koji ne radi jedinstveno i to prema njegovim riječima treba na vrijeme prekinuti. I dogovoriti se oko daljnjeg rada ili se razići i izabrati novo vodstvo kluba. No, jedno je sigurno - sadašnje vodstvo proširit će se, a podnijet će se i računi o dosadašnjem radu.
Skupštini su prisustvovali međimurski župan Ivica Perhoč i njegov zamjenik Matija Posavec, čakovečki gradonačelnik Branko Šalamon i njegov zamjenik Veselin Biševac, predsjednik Međimurskog nogometnog saveza Stjepan Križarić te brojni sponzori kluba. Za sve njih je nakon Skupštine organizirana “večera zahvalnosti”, kako su je u klubu nazvali. Od sponzora se i u idućoj godini očekuje adekvatna pomoć, koju su u prigodnim govorima najavili župan Perhoč i gradonačelnik Šalamon.
Na Skupštini nije raspravljano o ostavci jednog od jačih sponzora kluba, Ivana Posavca (raspravljat će se na izbornoj skupštini). Posavec je ostavku podnio opravdano nezadovoljan prozivanjem bez razloga od strane saborskog zastupnika i direktora Međimurje plina Vladimira Ivkovića.

Josip Freiler
Snimio Z. Premuš

Izvor: 2851