Sport 01.02.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:36.

NK "Međimurje" na pripremama u Turskoj

Od danas (utorak) nogometaši čakovečkog prvoligaša nalaze se na desetodnevnim zajedničkim pripremama u turskom Beleku, gdje će se zadržati do 12. veljače, svakodnevno trenirati i odigrati četiri pripremne utakmice. Već sutra s ruskim prvoligašem Terekom iz Groznog, iza toga 5. veljače s južnokorejskim također prvoligašem Daewoum, pa onda 7. veljače s češkim prvoligašem Mladi Boleslav te konačno 9. veljače s rumunjskim prvoligašom Brašovom.
- Dobro je da konačno počinjemo zajedničke pripreme, da pokušamo što bezbolnije nadoknaditi izgubljeno u Čakovcu, gdje zbog izuzetno loših uvjeta nismo uspjeli učiniti sve što smo planirali u ovoj fazi priprema, rekao nam je pred odlazak trener Srećko Bogdan. - Posebno nismo uspjeli raditi na tehničko-taktičnom planu što ćemo u Turskoj nadoknaditi. Uspjeli smo se međutim dobro fizički pripremiti, dobro je i da se nitko od igrača nije ozbiljnije u takvim uvjetima ozlijedio. Do nastavka prvenstva predstoji nam vrlo zahtjevno, odgovorno i ozbiljno raditi, treninzi će biti vrlo naporni, nadam se da ćemo dobro pripremljeni dočekati nastavak prvenstva i osigurati prvoligaški status, završio je popularni Čeči.
Po povratku u Čakovec, 13. veljače putuje se u Kaposvar gdje je na rasporedu prijateljski susret s istoimenim mađarskim prvoligašem, a prije prve prvenstvene utakmice u Puli 21. veljače Čakovčani će 16. veljače odigrati i jedan lakši susret s četvrtoligašem Plitvicom u Gojancu.
Josip Freiler

Otišli i došli
Došlo je i do određenih promjena u igračkom kadru. Iz kluba su otišli Ante Režić, Nikola Jurin, Hrvoje Marković, Dejan Slunjski, Petar Milatović i Igor Lozo, pred par dana i vratar Ivan Banović. Umjesto njega angažiran je iskusni i provjereni prvoligaški vratar, naš Međimurec Danijel Mađarić, tu je i također naš Zoran Lesjak, ostao je u klubu unatoč najavi da odlazi mladi Tomislav Levačić, a iz “Zagreba” je kao pojačanje u veznom redu došao mladi Marko Grgić. Dobra je vijest i oko ostanka kapetana Maria Darmopila iako je bilo najava da odlazi pa su sada igrački redovi uglavnom kompletirani. Jer ostali su iz prvog dijela prvenstva na okupu svi standardni igrači: Vuljanko, Georgievski, Pintarić, Bubalo, Amauri, Bratković, Aganović, Andre Silva, Melnjak, Krajačić, Cicero Lima, Kovač, Plantić, Vuka, Žuljević, Eliomar i Golubović.

Izvor: 2858