Sport 08.02.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:36.

ATLETIKA: Državni rekord Mateje Jambrović!

7,80 sek.
Članica AK Međimurje, Mateja Jambrović, upisala se u listu hrvatskih atletskih rekordera. Uspjelo joj je to ove subote u dvorani Boćarskog doma Zrinjevac u Zagrebu, gdje je na dvoranskom prvenstvu Hrvatske u konkurenciji kadetkinja u utrci na 60 m uvjerljivo osvojila zlatnu medalju i pritom u dva navrata rušila dvoranski državni rekord. Najprije u kvalifikacijama kada su elektronski mjerni uređaji zaustavili štopericu na 7,81 sekundi, a onda potom u finalu sa stotinku boljim rezultatom 7,80 sekundi! Prijašnji rekord Hrvatske u dvorani bio je u vlasništvu Riječanke Arne Erege i Zagrepčanke Danijele Grgić (7,88 s). Redovitost i upornost ove mlade i talentirane Draškovčanke, koja trenira u atletskoj školi u Prelogu pod nadzorom trenera Aleksandra Žbulja, već je prošle godine počela donositi izuzetne rezultate. Naime u 2009. godini Mateja je osvojila na državnim prvenstvima 12 medalja od čega 5 zlatnih, i zabilježila jedan nastup za hrvatsku reprezentaciju.
- - - -
Osim Mateje, članovi AK Međimurje osvojili su još jednu zlatnu i dvije srebrne medalje. Prvo mjesto i zlatnu medalju s gotovo dva metra prednosti pred suparnicama osvojila je u bacanju 3 kg teške kugle Lea Obadić (12,09 m), a dvije srebrne medalje osvojili su mlađi kadeti Leon Furdi u skoku u vis s preskočenih 1,40 m te Sven Todorović u bacanju kugle 4 kg rezultatom 8,50 m. Na natjecanju su sudjelovali i članovi AK Nedelišće: Dario Lesar 4. u skoku u vis i 7. u bacanju kugle, Tamara Hatlak 6. u bacanju kugle, Vlatka Sekirnik 7. na 60 m prepone, Nika Horvat 4. u skoku u dalj i 6. u skoku u vis.
Zimska atletska sezona nastavlja se iduće subote kada će se na istom mjestu za medalje na državnom prvenstvu boriti mlađe juniorke i juniori, a tjedan nakon toga juniori. Sezona završava seniorskim drvoranskim prvenstvom u Rijeci. Dvoranska prvenstva na županijskom nivou imati će dva kruga natjecanja i to 20. veljače u dvorani Graditeljske škole u Čakovcu i 28. veljače u sportskoj dvorani u Murskom Središću. (m.d.)

Izvor: 2859