Glas javnosti 22.02.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:37.

MALA SUBOTICA kao VELIKI BEČ!!!

Odzvanjala je nedavno glazba iz obnovljenog Doma kulture u Maloj Subotici, milozvučna, sjetna, snažna i prekrasna. Od domaće međimurske popevke, do bunjevačkog nadigravanja, od starogradske melodije do glazbe svjetskih klasika...Da, da prekrasan godišnji koncert tamburaškog sastava “ZVON” KUU-a Mala Subotica. Ne, ne nije to bilo “tamburanje” bila je to profinjena i izvježbana glazba, koja hrani i srce i dušu, koja razbuđuje svaki djelić osjećaja...
Mladi sastav tamburaške sekcije pod vodstvom Valentina Škvorca izveo je maestralno Proljetni nocturno-končertino za klarinet i tamburaški orkestar, Intermezzo,( t. Uhlik ‘ 82) Slatke uspomene-valčik( R. Šimunaci), Puhni vetrek(F. Kežman ) sa solistom baritonom Josipom Mihaljevićem).
Mali Dječji tamburaški sastav odsvirao je dvije narodne; Kiša pada i klinček stoji pod oblokom, izazvavši pravu radost u prepunoj dvorani.
Posebni gosti iz Varaždina pak; KUD-a “ Varteks” pod vodstvom razigranog i ponosnog dirigenta podigli su slušatelje na noge. Izveli su naime ; Sonatu u D-duru( W. A Mozarta), Vrtuljak S. Lepolda, Hrvatski ples, Julije Njikoša, a kad su sopranistica Valentina Geci i  bariton Matija Borščak zapjevali Hvala ti srce( n. Kalodjere) i Amigos para siempre( Loyd- Weber) oduševljenom pljesku i povicima nije bilo kraja.
Nakon toga nastupile su i “ Zvončice” ženski obnovljeni sastav i izvele dvije narodne( De su one ftičice i Podravski ples) s mladom solisticom Jelenom Palatinuš. Predivna publika, nevjerojatno mirna i dobra dječica, dočekali su ja vjerujem i sa žaljenjem vrhunac koncerta, koji su zajedno priredili domačini i gosti. A tu smo mogli na opću radost čuti; Cavalleriu rusticanu( p. Mascagni) ,The Magnificentr seven,( L. Bernstein) Vilo moja,( I. Badurin) i Mađarski ples br. 5(J. Brams), uz soliste na bisernici; denis Hajdarović, solo pjevanje; Tino Jelenić, Denis Hajdarović, Valentino Škvorc kojima su se pridružili i Valentina Geci i Matija Borščak. Nakon dugog dugog pljeska cijele dvorane na nogama, nadahnutim govorom svim se sudionicima zahvalio predsjednik i duhovni vođa KUU-a “ ZVON” vlč. Đuro Vukalović( bez čije inicijative i entuzijazma svega ovoga ne bi ni bilo).
Pune duše i punog srca, sa prekrasnim melodijama u uhu, bogatiji i sretniji, odvezli smo se moj muž i ja u lijepu zimsku noć prema Zagrebu.
Dragi moji “Zvonovci” HVALA na pozivu! (zovite me opet i dok mogu s veseljem ću doći).
Želim vam još puno divnih koncerata, puno gostovanja i puno novih obožavatelja.
Ružica Jukić

Izvor: 2861