Gradovi i općine 01.03.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:37.

DRAŽEN ZADRAVEC - NOVI KONTAKT POLICAJAC ZA DONJE MEĐIMURJE

Dražen Zadravec (35) iz Čukovca, policijski službenik Policijske postaje Prelog, od početka ovog mjeseca novi je kontakt policajac za općine Kotoribu, Donju Dubravu, Donji Vidovec i Svetu Mariju. Djeluje u II. kontakt području koje obuhvaća nešto više od 10.000 stanovnika. On je na tom mjestu zamijenio Sašu Christiana Blažeku koji je u toj postaji otišao na drugo radno mjesto. S obzirom da se policija u zajednici značajno oslanja na uključenost građana, ključna je djelatnost osobe nazvane kontakt policajac koji u cijelosti treba implementirati model Policije u zajednici. Dražen je za taj posao osposobljen još 2006. godine završivši tečaj u Policijskoj akademiji u Zagrebu. Radi u policiji 16 godina prošavši kroz to vrijeme poslove temeljne, krim i granične policije u kojoj je radio posljednje četiri godine.
- Volim reći da kontakt policajac mora zapravo biti policajac suradnik, savjetnik, prijatelj i najposlije policajac, striček - što znači da moram svakome pogledati u oči i pružiti mu ruku potpore i suradnje. Ljudi su već toliko sazreli da imaju povjerenja u policiju, pogotovo u nas koji smo svakodnevno s njima. Bit ću lociran u policijskim prostorima u Kotoribi, no unutar njih ću najmanje boraviti. Bit ću na usluzi građanima svakodnevnim boravcima i u drugim općinama - rekao je Dražen.
- Takav pristup kod njih izaziva zanimanje i motivaciju za zajedničku suradnju. Pozivam ih stoga da me kontaktiraju na telefon 040/373-239, a uskoro ću dobiti i mobilni telefon - dodaje i najavljuje skori sastanak s načelnicima spomenutih općina kako bi im ukazao kako je njegova obveza i uspostava veza između građana i drugih društvenih institucija, kao i između različitih skupina građana. Podsjetio je na moto „Pomažući policiji, pomažete sebi, ali i drugima“. Dražen je skrenuo pozornost i na policijske sandučiće koji se nalaze u svakoj sredini u sklopu općinskih prostorija. Njih je postavila PU međimurska u sklopu projekta Policija u zajednici. Građani u njega mogu staviti prijedloge i primjedbe policiji, ali i obavijesti o kažnjivom ponašanju u svojoj sredini. Pritom će moći ostati anonimni jer potpis nije uvjet da bi se obavijest, prijedlog i primjedba uvažili.
Tekst i snimka
Mladen Grubić

Izvor: 2862