Sport 11.03.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:37.

Nogometni kup Međimurja

GRANIČAR - ČAKOVEC 2:4
Kotoriba - Sportski park. Gledatelja: 250. Sudac: I. Križaić (Štefanec). Pomoćnici: Fodor (Slakovec) i Posedi (Puščine). Strijelci: 0:1 Novak (2), 1:1 Matulin (27), 1:2 Balent (47), 1:3 Begović (84), 2:3 Habuš, 2:4 Novak (90).
Graničar: Tropšek, Radmanić (66. Latin), Fundak (57. Horvat), Gorupić, Trstenjak, Habuš, Matulin (87. Vukotić), Hertelendi, Čižmešija, F. Kos, V. Kos. Trener: Branko Lipić
Čakovec: Petković, V. Pintarić, N. Pintarić, Malović, Antonović, Vlah, Bobičanec (14. Hadžić), Balent, Bukal (61. Murković), Simon, Novak. Trener: Želimir Orehovec
U analizi minule polusezone i planovima za proljeće, Kotoripčani su se orijentirali na kup u kojem im je bio cilj doći do samog finala. U tome su im planove pomrsili mladi nogometaši NK Čakovec koji su ih zasluženo pobijedili. Ključni trenuci su bili u njihovim ranim vodstvima na početku utakmice i početkom drugog dijela susreta kada su uzeli igru u svoje ruke i kontrolirali rezultat. Domaći su previše griješili, naročito u obrani koja je sukrivac za tri naivno primljena pogotka. Sam domaći vratar Davor Tropšek zaslužan je što se u njegovoj mreži nije našlo više lopti. Utakmica s dosta prekida i prigovora, na momente nervozna, a što je sve rezultiralo sa sedam opomena, tri kod domaćih i četiri kod gostiju. U Sportskom parku se unatoč “minusu“ skupio velik broj ljubitelja nogometa prije svega glede značenja susreta.. (M. Grubić)

SPARTAK - SLOBODA (S) 1:2
Mala Subotica - igralište Jagodišće. Gledatelja 150. Sudac: Horvat (Savska Ves). Pomoćnici: Križarić i Bubek. Strijelci: 0:1 Levec (17), 0:2 Srnec (32), 1:2 Šegović (74).
Spartak: Vaš, Barić (46. Šegović), Mihalic (46. Pasler), G. Križaić, Cvetko, D. Križaić, Vrbanec, Oršić, Novosel, Halić (67. Opačak), Lacković. Trener: Tomica Šestan
Sloboda/S: Kolar, Buhanec, Angel (76. G. Petek), Kamenar, Levec, Katanec, Srnec, Borko, Goricaj, Novak (56. Hergotić), D. Petek (78. Tkalec). Trener: Stjepan Petek
Na otvorenju proljetne sezone četvrtoligaš iz Slakovca ostvario je pobjedu nad Spartakom te izborio plasman u daljnje natjecanje međimurskog kupa. U prvom poluvremenu nakon dvije prilike domaćina gosti dolaze u vodstvo iz slobodnog udarca pogotkom Leveca. Slijedi poništeni pogodak domaćina te brza izigrana akcija iz koje Srnec povisuje rezultat na 0:2 u korist gostiju. U nastavku domaćin je ubrzo stvorio nekoliko prilika da bi Šegović uspio u 74. minuti smanjiti rezultat na konačnih 1:2. (Z. Premuš)

• U nedjelju, 14. ožujka, s početkom u 15 sati igraju se još dvije utakmice četvrtfinala nogometnog kupa Međimurja. Sastajuse: IVANOVEC: Mladost - Sokol (Vratišinec) - pobjednik će igrati s Čakovcem, M. MIHALJEVEC: Mali Mihaljevec - Centrometal (Macinec) - pobjednik igra sa Slobodom (Slakovec).
• A u četvrtak, 11. ožujka, održat će se predavanje za trenere klubova međimurskih liga, što je uvjet za dobivanje licence vođenja momčadi u proljetnom dijelu prvenstva. Predavač je Srećko Bogdan, u restoranu Auto-stopa u Čakovcu, s početkom u 18 sati. (dj)

Izvor: 2863