Arhiva 18.03.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:37.

VARGA ODGOVARA: Zašto lažete, gospodine Horvat?

Slijedom objavljenog članka «Marijan Varga je najnesposobniji načelnik Općine u Međimurju!», molim da se objavi odgovor na iznesene neistine i to:
-za «najveću reprezentaciju koju koristi» želim naglasiti da ste Vi Darko Horvat kao predsjednik Općinskog vijeća izglasali takvu reprezentaciju i tad kad ste je i vi trošili je bila u redu, a i sada je u istom ispod prosječnom iznosu na razini županijskih načelnika, pa ne valja?;
-o pješačko-biciklističkoj stazi i predaji «nekakvog geodetskog elaborata” su tendenciozne laži. Dopisom od 02. ožujka 2009. (vidljivo u prilogu) predao sam svu potrebnu dokumentaciju prema Ugovornim obvezama i to – ponudbeni troškovnik, potvrdu glavnog projekta i recenziju tehničke dokumentacije. Vaše laži su tolike da zaboravljate da sam vas o tome pismeno izvijestio u informaciji za 28. sjednicu Općinskog vijeća koju ste vi vodili 26. ožujka 2009. godine i prihvatili je.
-izjava «Interes HNS-a bio je interes samog Varga, a interes HDZ-a bio je prosperitet Donje Dubrave» dokazuje vašu nemoralnost o kojoj bi mogao napisati nekoliko stranica. No nekoliko detalja ću ipak navesti. Ja se u svom intervjuu nisam obrušio na vas lažima, naprotiv prešutio sam mnogo da ne blatim javno u medijima svojeg sumještanina, uposlenika Ministarstva gospodarstva… dojučerašnjeg suradnika itd. Prešutio sam da se niste slagali sa predloženom Strategijom razvoja Donje Dubrave koju smo predložili i po kojoj smo se trebali dogovoriti tko će koje poslove odraditi, te ste 04.04. 2008. obećali dostaviti svoju strategiju razvoja «do kraja 04. mjeseca» - dakako 2008. godine. Razlog zašto to niste napravili je taj što se vaša HDZ-ova strategija zove se strategija kočenja razvoja Donje Dubrave.
Zašto: - ne omogućiti dobivanje zemljišta u vlasništvu RH 7 godina za poduzetničku zonu (Gornjem Knegincu se dalo 811.598 četvornih metara zemljišta vrijednog 28 milijuna kuna); - ne omogućiti izgradnju stambeno poslovnog centra u središtu mjesta uz vračanje u vlasništvo Općini povijesnu građevinu za Euro-regijski informativno povijesni centar (već potpisanu dokumentaciju ste radi HDZ-ovog interesa poništili i projekt nije uspio); - Ministra kulture Božu Biškupića ste podržavali u nakani otuđenja nadgrobnog spomenika «Kuki» s Dobravskog groblja u Varaždin; - kod tadašnjeg potpredsjednika Vlade RH Damira Polančeca podržavali ste otuđenje općinske imovine tj. Spomen izletišta prvom poginulom branitelju u Međimurskoj županiji Predragu Jurčecu, našem sumještaninu, u korist Općine Legrad; - bespovratne financijske potpore koje ste dijelili ili posredovali u dijeljenju i u iznosima od po stotinjak tisuća kuna išle su nenamjenski za kupovanje glasova, tako je pilana Rusak kupila VW pasat, zaposlenici ne dobivaju redovito plaću, a vlasnik i ne plaća obveznu komunalnu naknadu; da bi vam se u koaliciju priključili iz drugih stranaka, za hobi su dobivali stotine tisuća kuna bespovratnih sredstava… o svemu tome nisam želio govoriti, no sada ću preko zastupnika u Saboru tražiti potpunu informaciju kome je i koliko otišlo, jer je novac bačen, novih radnih mjesta nema.
-Ne znam zašto spominjete da vašu obitelj ostavim po strani kad je nikad nisam spominjao, no sada ću spomenuti vašu suprugu. Bilo bi lijepo od Vas gospodine Horvat da odgovorite koliko je uposlenika Fine trebalo dobiti otkaze i otići u zadnje 3 godine kao tehnološki višak sa adekvatnom školskom spremom, čak i uz simboličnu otpremninu, da bi vaša supruga tekstilnog smjera dobila radno mjesto za koje nije kvalificirana – nepotizam DA ili ne? Molim odgovorite u potpunosti.
Gospodine Horvat – ravnatelju Uprave za obrt u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva - na ovo radno mjesto došli ste kao politički poltron, sa nikakvim iskustvom u obrtu, s ciljem da novce poreznih obveznika dajete za vašu stranku i po vama podobnim osobama. Ne želim više zamarati čitatelje no samo ću reći da sam nagovaran da uđem u HDZ za vrijeme posjete ministra Vukelića Donjoj Dubravi, kada sam pozvan na HDZ-ovo druženje u Hotel Golf, pa sam pozvan da sjednem za stol nasuprot ministra, u nazočnosti Vladimira Ivkovića i dvadesetak ljudi i to sam odbio. Sad HDZ izmišlja suprotno.
No i za kraj, gospodo Ivković i Horvat, Donja Dubrava koja nas poznaje rekla je u 85 % glasova da je ZA PRAVDU - ne za Vas, to su rekli vrijedni i pošteni Međimurci, pa doista nema smisla da se lažima i insinuacijama branite.
Marijan Varga

Izvor: 2864