Glas javnosti 24.03.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:37.

Zatajile institucije

Svaki tjedan novo-nanovo - šenkovečka škola na svakoj naslovnici. Dakle, sve po starom. Klupko se počelo odmotavati, što je i važno za našu djecu. Brine me i jedan drugi problem - naša djeca, ako se malo uokolo raspitate, plaćaju najvišu cijenu užine u školi! Dok druga djeca u školama dobivaju i voće, naša imaju jednoličnu prehranu, cijena - 5,50 kn po danu. Ako pitate svoje dijete što u školi jede, niti jedan dan ta cijena nije razumna.
Druga priča koja me muči je Područna škola Mačkovec. Žalosno je što naša djeca u školi nemaju ni tople vode, dok se u Šenkovcu mogu stvoriti računi od po nekoliko stotina tisuća kuna. No, to nije jedini problem! Ova škola u Mačkovcu ostala je kao zaboravljeno vrijeme. Kuhinja nije opremljena, nema ni najobičniji mikser i druga osnovna pomagala. Stolica je točno na broj. Ako se jedna polomi, valjda će djeca morati sa sobom donijeti stolac za sjedenje. Tu je, naravno, još puno toga što nedostaje, kao što je i fotokopirni aparat, što učiteljice koriste za fotokopiranje za razne testove naše djece, kako bi im olakšale učenje. Same učionice služe za učenje, za tjelesni odgoj zimi, i kao mjesto za užinu. Zar to nije žalosno?
Nedavno je i podžupan bio upoznat s time, ali ništa od toga, kao i uvijek. Zar nije bilo predizborno obećanje “bolje školstvo”?, ili je to opet bilo samo prazno obećanje. Vrijedi li to samo za škole u Čakovcu i okolici? Škola u Mačkovcu broji više od 100 godina, a bila je renovirana samo djelomice. Zar se nije mogla dograditi barem jedna mala prostorija za tjelesni, koja bi mogla poslužiti i kao menza? Žalosno je što sve naša djeca moraju prolaziti. Jesmo li mi u 21. stoljeću ili u srednjem vijeku?
Zato vas molim gospodo župan i zamjenici - učinite nešto za dobrobit naše djece. Jer, i mi u Mačkovcu plaćamo prireze Županiji i Gradu Čakovcu. Ako, naravno, niste u mogućnosti kupiti ono osnovno i pružiti djeci ono najosnovnije, molim vas, župane i podžupani, a također i Poglavarstvo grada Čakovca, tad barem raspišite molbe za donacije! Pa ako ima dobrih ljudi, a ima ih, tada će i školovanje našoj djeci biti puno bolje i lakše!
Unaprijed zahvalan roditelj (podaci poznati uredništvu)

Izvor: 2865