Sport 31.03.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:37.

Delegacija HNS-a u MNS-u

U reprezentativnom prostoru čakovečkog “Auto-stopa” vlasnika Ivana Posavca održana je Skupština Međimurskog nogometnog saveza kojoj je od 32 prisustvovalo 28 delegata, a nazočni su bili i najviši dužnosnici Hrvatskog nogometnog saveza, predsjednik Vlatko Marković, glavni tajnik Zorislav Srebrić i član IO-a Dragutin Katalenić. Marković se prisutnima obratio biranim riječima, evocirao uspomene kada je vojni rok služio pred 50-ak godina upravo u Čakovcu, pohvalio rad Međimurskog nogometnog saveza i njihovih djelatnika, sudačke i trenerske organizacije, a iskoristio je priliku da predsjedniku MNS-a Stjepanu Križariću uručio poklon HNS-a koji je MNS trebao primiti prošle godine prilikom proslave 50. godišnjice djelovanja. Skupštini je prisustvovala i delegacija Nogometne zveze Lendava iz susjedne Slovenije, s kojom MNS odlično surađuje.
Osnovna točka skupštine po kojoj je i donijet jednoglasni zaključak bila je ona oko sustava natjecanja u HNS-u za razdoblje od 2011./12. i dalje. Prijedlog je skupštinara da 1. HNL i dalje broji 16 članova, da 2. HNL ima 14-16, da ubuduće djeluje pet 3. HNL-a s 14-16 učesnika, a da sadašnje 4. HNL ubuduće djeluju kao županijske lige, uz mogućnost dogovora da prerastu u međužupanijske lige.
Na sjednici je jednoglasno usvojen i završni račun MNS-a za 2009. godinu, iz kojeg je vidljivo da se poslovalo uspješno. S prihodima od 546.840,14 kuna, rashodima od 453.040,83 kune, višak od 93.799,31 kn prenesen je u prihode 2010. godine.
Prisutnima se obratio i glavni tajnik Srebrić s nekoliko tehničkih podataka, a Vlatko Marković obećao je ponovni dolazak delegacije HNS-a u Čakovcu i Međimurje prilikom proslave 100. godišnjice igranja organiziranog nogometa u našem kraju, također i 90. godišnjice djelovanja najstarijeg međimurskog nogometnog kluba, NK “Čakovca”. Nad obje će obljetnice HNS preuzeti pokroviteljstvo.
Josip Freiler

Nagrađena fotografija Goričanca
Marković je u ime UEFA-e predao prigodno priznanje Ivanu Goričancu za fotografiju vezanu za motive nogometa mladih uzrasta Grassrots, koja je ušla u najuži izbor među 10 ostalih iz svih europskih članica UEFA-e. Svih 10 je nagrađeno, naša 3. nagradom. Ovdje treba obavezno spomenuti da je izvorna fotografija koju je snimio Goričanec korištena iz knjige “Međimurec” autora Franje Cimermana, koja govori o povijesti ovog poznatog kluba iz Dunjkovca-Pretetinca. (jf)
Snimio Z. Premuš

Izvor: 2866