Sport 31.03.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:37.

I. HNL: Samo bod

MEĐIMURJE 1
SLAVEN BELUPO 1
ČAKOVEC - SRC Mladost. Gledatelja: 500. Sudac: Mlakar. Pomoćnici: Jureša i Čavlina, delegat: Šarić (svi Zagreb). Strijelci: 0:1 Šafarić (16), 1:1 Žuljević (32).
Međimurje: Vuljanko, Andre Silva (16. Cicero Lima), Amauri, Valentić, Melnjak, Darmopil, Aganović (76. Lesjak), Plantić (55. Kovač), Eliomar, Golubović, Žuljević. Trener: Srećko Bogdan
Slaven Belupo: Pelin, Poldrugač, Kokalović, Rogulj, Maras, Nynkeu, Šafarić, Mujanović, Gregurina (60. Posavec), Delić (65. Čaval), Tepurić (79. Poredski). Trener: Zlatko Dalić
- - - -
Kiša koja je padala do pred sam početak utakmice, razlog je što se na SRC-u Mladost okupilo manje gledatelja nego se očekivalo. Nije međutim nedostajalo otvorene i ofenzivne igre, šteta je samo što je nedostajalo pogodaka za što je bilo prilika s obje strane. Na kraju je završeno bez pobjednika što je prema viđenome realno.
Počelo je neiskorištenom prilikom Žuljevića već u 1. minuti, nakon koje su gosti imali više inicijative i prilika, Mujanović je pogodio stativu, a Šafarić je po malo nenadano u 16. minuti postigao vodeći pogodak za goste. Izveo je slobodan udarac s 25 metara iskosa, lopta je iznenadila domaću obranu i Vuljanka i završila u mreži, po svemu sudeći pritom je okrznula i Melnjaka i malo promijenila smjer. Točno 16 minuta trebalo je iza toga domaćima da postignu izjednačujući pogodak. Najbolji pojedinac susreta Aganović prodro je po lijevoj strani i idealno poslužio Žuljevića kojemu nije bilo teško loptu proslijediti iz leđa Pelina. Ostaje i dilema u 40. minuti kada je Aganović u gostujućem kaznenom prostoru nepropisno zaustavljen, ali sudac Mlakar nije reagirao.
Početkom drugog poluvremena šansa Žuljevića, iza toga i Golubovića i Aganovića koji je iz samo treneru Bogdanu znanih razloga nepotrebno zamijenjen, te u 81. minuti dvije neiskorištene šanse Žuljevića koje je Pelin odličnim reakcijama neutralizirao. A onda u samom finišu susreta velika inicijativa gostiju. Nynkeu je pogodio prečku, a u 89. minuti Čaval nije realizirao najveću priliku na utakmici, točnije Vuljanko je izvrsnom intervencijom spriječio pogodak.
► Šteta, ponovo su ostali rezultati direktnih protivnika išli Čakovčanima na ruku, oni to ponovo nisu iskoristili. Do petka kada gostuju kod direktnog protivnika s dna tablice Intera u Zaprešiću mnogo toga treba popraviti. Efikasnost, koncentraciju te, najviše, situacije kada je igra u prekidu.
Josip Freiler

Izvor: 2866