Crna kronika 08.04.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:37.

Kronika

STANETINEC
Nađena zaostala granata
U Stanetincu je prošloga ponedjeljka (29. ožujka) pronađeno tijelo granate. Po primitku obavijesti, na mjesto pronalaska izašao je službenik PU međimurske za protueksplozijsku zaštitu i utvrdio da se radi o minobacačkoj granati kalibra 82 milimetra, zaostaloj iz II. svjetskog rata. Granata je bila uništena u utorak, u jutarnjim satima na samom mjestu na kojem je nađena.

KURŠANEC
Policija izvukla 104 metra mreže
Policijski su službenici u četvrtak, 1. travnja, oko 15 sati na akumulacijskom jezeru HE Čakovec, uz lijevu obalu starog toka Drave, kod Kuršanca iz vode izvukli ukupno 104 metra mreže visoke metar i pol. U mreži je pronađena ulovljena (samo) jedna riba. Mrežu je preuzeo ribočuvar Saveza SRD-a Međimurske županije. Ribu je pustio u vodu.

IVANOVEC
Kako je planula
rashladna vitrina?
U nedjelju, 4. travnja, oko 15 sati izbio je požar u podrumu poslovnih prostorija u Ulici Josipa Broza u Ivanovca, u vlasništvu mještanina starog 64 godine. Vatra je izbila na rashladnoj vitrini marke Soko koja je u potpunosti izgorjela. Požar su u 15.35 sati lokalizirali vatrogasci. Inspektor za zaštitu od požara PU međimurske kao uzrok požara isključio je tehnički faktor, dok poduzetu ljudsku radnju nije mogao isključiti. Šteta se cijeni na oko 10 tisuća kuna. Imovina nije bila osigurana.

DOMAŠINEC
Djeca u igri zapalila slamu
Prošlog utorka, 30. ožujka, oko 14.30 sati planuo je požar u štaglju domaćinstva u Ulici braće Radića u Domašincu, vlasništvo mještanina starog 39 godina.
U požaru je u potpunosti izgorjela spremljena stara slama, dok su daske zidova i drvena konstrukcija krovišta djelomično nagorjeli. Požar su ugasili pripadnici DVD-a Domašinec i djelatnici JVP-a iz Čakovca. Inspektorica za zaštitu od požara isključila je tehnički uzrok požara, kao i prirodnu pojavu, ali ne i ljudsku radnju.
Pozanimala se policija i utvrdila da je požar izazvan dječjom igrom - dva osmogodišnjaka i jedna šestogodišnja djevojčica upaljačem su upalili sijeno. Posljedice su, na sreću, ipak ograničene, a šteta iznosi 2 tisuće kuna.

KOTORIBA
U školu
donio nož
Prošlog ponedjeljka, 29. ožujka 14-godišnjak iz Kotoribe u Osnovnu školu Kotoriba donio je džepni nož i pokazivao ga školskim kolegama. Činio je to tako što ih je plašio, pa je to brzo doznala ravnateljica i pozvala policiju. Policijski službenici nož su mu oduzeli. Dječaku slijedi prekršajni optružni prijedlog.NEDELIŠĆE
Pas ujeo gošću
U subotu, 3. travnja, oko 14 sati u posjet rođakinji (52) u Vrtnoj ulici došla je 80-godišnja mještanka Nedelišća. Htjela je pomilovati psa, ali ju je ugrizao za lijevu ruku i nije je puštao. Popustio je tek pošto je pritrčala domaćica, pa su ga zajednički svladale. Stradaloj je pomoć pružena u čakovečkoj Bolnici – njene ozljede okvalificirane su kao teške, ali je nakon obrade puštena kući.

PARAG
Dječačić ispao iz kolica
Mještanka Paraga (19) 1. travnja šetala je ulicom mjesta gurajući kolica u kojima se nalazio njezin sin rođen prošle godine. Dječačić se u jednom trenutku podigao i pao iz kolica na asfalt. Prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec u kojoj je utvrđeno da je zadobio teške tjelesne ozljede, pa je zadržano na liječenju na Odjelu pedijatrije.

Izvor: 2867