Glas javnosti 08.04.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:37.

Zašto me kleveću?

Obraćam Vam se kao predsjednik nadzornog odbora trgovačkog društva MTČ Tvornica čarapa d.d. Čakovec i u svoje osobno ime, a vezano uz sve učestalije medijske istupe menagmenta Čateksa d.d. koji zbog svog uvredljivog i klevetničkog sadržaja nanose znatnu štetu kako poslovnom ugledu MTČTČ-a d.d., tako i mojoj obitelji i meni osobno.
Na ovom mjestu samo bih želio istaknuti kako su sve izjave vezane za MTČ Tvornicu čarapa d.d. iznesene od strane osoba koje nisu ni radnici, ni članovi organa, ni dioničari MTČTČ-a d.d., a kamoli najveći pojedinačni dioničar, te kako je očigledno jedina svrha takvih istupa blaćenje naznačene tvrtke i njenog rukovodećeg kadra. Obzirom da se informacije objavljene u javnim medijima moraju temeljiti na točnim činjenicama ili barem onima koje je njihov autor, nakon što je poduzeo sve potrebne mjere za provjeru, osnovano smatrao točnima (čl. 21, st. 4, toč. 3 Zakona o medijima), a članci koji se objavljuju o trgovačkom društvu MTČ Tvornica čarapa d.d. i o obitelji Krička to očigledno nisu, poštujući u cijelosti ustavno načelo slobode medija, najljubaznije Vas molim da se ubuduće suzdržite od objave članaka te vrste, bez da se točnost istih prethodno provjeri kod odgovornih osoba MTČTČ-a d.d. i mjerodavnih institucija.
Na kraju želim istaknuti kako uvredljive izjave predstavnika Čateksa d.d. ni na koji način nisu potaknute medijskim istupima odgovornih osoba MTČTČ-a d.d., obzirom da se u MTČTČ-u d.d. suzdržavaju od bilo kakvih komentara, te kako smo zbog istih ili sličnih navoda menagmenta Čateksa d.d. već podigli privatne tužbe zbog kaznenih djela uvrede i podnijeli kaznene prijave nadležnom općinskom državnom odvjetništvu, ali zbog sporosti provedbe istih, nije realno očekivati da će poduzete radnje pravovremeno polučiti željeni učinak.
Špiro Krička

Izvor: 2867