Sport 14.04.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:37.

I župan među pingpongašima

Stotinjak stolnotenisača i stolnotenisačica okupilo se u subotnje poslijepodne u nedovršenoj dvorani Sportskog centra Gorčica u Šenkovcu na završnoj svečanosti povodom završetka sezone Županijskih liga List MEĐIMURJE, koju je pozdravima i uvodnim izlaganjem otvorio predsjednik Međimurskog stolnoteniskog saveza i kluba organizatora STK Šenkovca Dražen Korent. Svojim ih je dolaskom počastio i župan Međimurske županije Ivica Perhoč, koji je u svojem obraćanju pohvalio aktivnosti u stolnoteniskom sportu u Međimurju, čestitao igračicama Šenkovca plasman u 1. Hrvatsku ligu, a na kraju i proglasio početak prve faze radova na adaptaciji dvorane u kojoj se održavala svečanost.
Prisutnima se obratio i načelnik Općine Šenkovec Vladimir Novak, upoznavši ih s naporima i akcijama stvaranja boljih uvjeta za rad šenkovečkoga kluba, a pozdravio ih je i predsjednik Stručne komisije Hrvatskoga stolnoteniskog saveza prof. Renato Čengić. Izvještaj o netom završenoj sezoni podnio je voditelj liga Franjo Flac, koji je upoznao prisutne da je u ovoj sezoni u 6 liga bilo uključeno 60 ekipa, isto kao i u sezoni prije, te da je bar jednu utakmicu odigralo 286 igrača i igračica, što je velika brojka u odnosu na prvu sezonu nakon obnove Saveza 1996. godine kada su lige počele sa 17 ekipa, a njihov broj povećavao se iz godine u godinu. Iznio je da je sezona, koja završava ovom svečanošću, 14. u samostalnoj Hrvatskoj i 11. pod pokroviteljstvom naših novina čije ime lige i nose te se u ime svih stolnotenisača zahvalio na potpori.
U provedbi natjecanja nije bilo značajnijih problema pa su od ukupno 540 utakmica samo 3 završile bez borbe i to zbog nedolaska protivnika. Stopostotni učinak nije zabilježila niti jedna ekipa, ali je, kao i u prošloj sezoni, na vrhu uspješnosti, sa 17 pobjeda i 1 neriješenim rezultatom, prvak 1. županijske lige Šenkovec 3, a vrlo su mu blizu igrači druge ekipe Donjega Kraljevca, prvaci 5.B lige, koji su zabilježili 17 pobjeda i 1 poraz. Od pojedinaca najuspješniji, s 38 pobjeda i bez poraza, bio je Varaždinac Saša Suhodolčan, koji je branio boje Hodošan elektro teama u 2. županijskoj ligi, vrlo blizu sa skorom od 51/2 mu je Dario Damjan član Damtexa 2, prvaka 4. županijske lige, a učinak iznad 90% imaju još Samir Kučević (MSTC-N-T) i Zoran Vidović (Šen 3) u prvoj, Ivan Pongračić (MS 1) u drugoj, Michell Čeh (ČSTK 3) u 5.A i Roberto Miketek (DK 2) u 5.B ligi. Parove su najbolje igrali igrači treće ekipe Šenkovca i prve ekipe Male Subotice sa skorom od 17 pobjeda i 1 porazom, skor od 16/2 zabilježili su parovi Donjega Kraljevca 1 u trećoj, a 15/3 ČSTK-a 3 i Zasadbrega u 5.A i Donjega Kraljevca 2 u 5.B ligi. Ova sezona bila je neobično uzbudljiva i neizvjesna pa se o poretku u dosta slučajeva odlučivalo u zadnjem kolu ili su odlučivali rezultati međusobnih susreta. Tako su u zadnjem kolu prvaci riješeni u drugoj, trećoj, četvrtoj i 5.A ligi, a u drugoj su čak 3 ekipe prvenstvo završile istim brojem bodova, pa je poredak odlučila tek međusobna set razlika. U izvještaju je iznijeto i da su u stanci između prvoga i drugog dijela prvenstva odigrani turniri TOP 12 za svaku županijsku ligu, koji su donekle izgubili na rejtingu, jer su, zbog neodazivanja nekih igrača iz prvih 12, u turnir bili uključivani niže rangirani iz pričuve. O rezultatima ekipe su bile nakon svaka 3 kola obavještavana biltenima, koje je izrađivao i distribuirao voditelj, te objavom u Listu MEĐIMURJE, Međimurskim novinama i valovima lokalnih radio stanica, a primjedbe su bile upućene na nezainteresiranost za praćenje liga od strane dopisnika Sportskih novosti i Večernjega lista.
Glavna točka dnevnog reda svečanosti bila je podjela pokala Lista MEĐIMURJE trima prvoplasiranim ekipama iz svake lige, koje je dobitnicima uručio predsjednik Saveza Dražen Korent, nakon čega se nastavilo međusobnim druženjem sportskih suparnika i prijatelja.
Franjo Flac

NEDELIŠĆE

Odlične ocjene kampu za mlade

U nedjelju je u Nedelišću završen regionalni trening kamp za igrače i igračice do 12 godina, čiji je tehnički organizator bio Stolnoteniski klub Šenkovec. U Hrvatskom stolnoteniskom savezu izuzetno su zadovoljni njegovom provedbom, što su glavni tajnik Žarko Ratković, voditelj kampa prof. Renato Čengić i trener ženske reprezentacije prof. Neven Cegnar iznijeli u petak na konferenciji za medije u Sportsko gimnastičkom centru Aton u kojemu je kamp održan, koju je spretno vodio dopredsjednik kluba Bojan Barić. Sve to ide u prilog održavanja kampa i idućih godina, a sjajni uvjeti u centru zagolicali su gospodu iz Saveza da ubuduće u Nedelišću organiziraju i reprezentativna okupljanja i utakmice hrvatskih reprezentacija. Dječaci i djevojčice iz klubova naše regije, Igea Željezničara i Varaždina, Šenkovca i MSTC-Nostra te klubova iz ostalih dijelova Hrvatske, njih 20, marljivo su radili svakodnevno u 2 smjene pod vodstvom trenera Renata Čengića, Diega Lipovšeka i Gorana Balića, a viši sportski trener Lari Pucar s njima je obavio testiranja specifična za stolnoteniski sport. Od mladih Međimuraca poziv u kamp dobio je Benjamin Podkrajac iz Šenkovca, a njegov je klub kao organizator u, od Stručne komisije odobrenu kvotu, pridodao svojega Danka Horvata i Ivana Lovreka iz MSTC-Nostra te godinu starije Dinu Ratajec Šenkovčanku, koja nastupa za Varaždin i Emu Toplek, mlađu kadetkinju Šenkovca. Imali su i tu čast da u petak svaki odigra nekoliko poena s državnom reprezentativkom Tamarom Boroš, koja im je došla u posjetu zajedno s reprezentativnim trenerom Cegnarom, a pridružio im se i najbolji hrvatski gimnastičar Filip Ude, koji je također s nekoliko poena Tamari pokazao koliko je vješt u stolnom tenisu. Nakratko ih je posjetio i ravnatelj Hrvatske olimpijske akademije prof. Milan Kolman, koji zbog obveza nije bio na konferenciji, ali je mnogo učinio već i izdvajanjem dijela sredstava za rad kampa, a na dar su od zastupnika firme Butterfly Zlatka Pospiša dobili i dresove. Pohvalama Stolnoteniskom klubu Šenkovec, koji je dodjelu organizacije kampa stekao svojim kvalitetnim radom i rezultatima, na konferenciji je uputio i dožupan Međimurske županije Matija Posavec, čestitajući igračicama Šenkovca ulazak u 1. Hrvatsku ligu i obećavši i pomoć Županije u rješavanju prostornih uvjeta kluba.
• Po završenoj konferencije domaćini su gospodu iz HSTS-a odveli u Sportski centar Gorčica u sklopu kojega bi se adaptacijom i povećanjem dimenzija stvorili uvjeti za još bolji rad kluba, o čemu su ih u samom objektu detaljnije upoznali načelnik Općine Vladimir Novak i predsjednik kluba Dražen Korent.
Franjo Flac

Izvor: 2868