Glas javnosti 21.04.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:37.

Lesar, čuvajte se prevrtljivaca!

Kao vjerni čitalac lista »Međimurje«, volim pratiti i rubriku “Glas javnosti” u kojima čitatelji izražavaju svoje reakcije na događaje i pojave, u kojoj čitatelji vjerojatno na najobjektivniji način izražavaju svoje stavove o određenim pojavama, događajima i osobama.
Na samom početku mog članka želim odmah naglasiti: Bravo! Za gosp. Antuna Benka iz D. Dubrave što je usvom članku pod naslovom “Strašno - stravično” objavljenom 30.3. na tako plastičan način opisao lik i djelo našeg sumještanina Marijana Varge.
Možda je ovom prigodom potrebno naglasiti i sklonosti g. Varge političkom konvertitstvu. Poznato je da je on sklon mijenjanja stranačke pripadnosti. Od članstva u SKJ, nakon uvođenja višestranačkog sustava često je mijenjao “dresove” kao nekakva nogometna zvijezda od HDZ, a DC-a, pa ponovni pokušaj u HDZ, pa zatim HNS. Uvijek kada bi napuštao određenu stranku, kritički bi se izražavao o bivšoj i blatio vodstvo te stranke, pa u potpunosti odobravam postupak g. Ivkovića, što ga ponovo nije primio u redove HDZ-a. Ne pripadam nijednoj političkoj stranci, ali sam bio simpatizer HNS-a sve do vremena dok se u nju nije infiltrirao Varga, od tada je ta stranka za mene izgubila vjerodostojnost.
Na kraju želio bih istaći motiv za ovo moje javljanje. Poznato je da je gosp. Lesar osnovao političku stranku “Hrvatski laburisti - stranka rada”. Zbog samog programa stranke koji je prezentirao gosp. Lesar, veliki sam za sada simpatizer te stranke i bit ću njezin glasač i želim joj pobjedu na sljedećim izborima. Međutim, ipak kao simpatizer stranke želio bih Lesaru i vodstvu skrenuti jednu dobronamjernu pozornost. Mnogi će se pokušati infiltrirati u vašu stranku, pa vas upozoravam da to ne dopustite, jer to bi za stranku bila dugosežna i nepopravljiva šteta. No nadam se da gosp. Lesar kao iskusan i pošten političar s proklamiranim kriterijima o članstvu stranke neće dozvoliti kontaminaciju svoje stranke s raznim političkim konvertitima.
M. Zvonarek, Vidovec

Izvor: 2869