Glas javnosti 12.05.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:37.

Calzedonia NE seli iz Čakovca!

Već duže vrijeme u raznim vremenskim intervalima i različitim intenzitetom pojedine interesne skupine u Čakovcu, pokušavaju dezinformacijama i neistinama uznemiriti širu javnost, a naročito naše zaposlenike, poslovne partnere, stanovnike Čakovca i Međimurske županije.
Grupa Calzedonia trenutno u Republici Hrvatskoj zapošljava 1600 zaposlenika od čega 505 u Tubli. 370 zaposlenika Tuble ima ugovor na neodređeno vrijeme. U 2008. godini proširili smo tvornicu, a 2009. godine ostvarili izvoz od 22,5 milijuna eura. Nadalje širimo našu maloprodajnu mrežu u Republici Hrvatskoj te smo prije dva tjedna u našem vlastitom prostoru u Dugopolju (Split) otvorili novi outlet, a uskoro otvaramo i nove dućane u Zagrebu i Osijeku.
Naše tvrtke, od njihova osnutka, visoko su solventne, redovito podmiruju sve svoje obaveze prema zaposlenicima, dobavljačima i državi. U svibnju započinjemo izgradnju druge faze tvornice Ytres d.o.o. u Donjem Knegincu, vrijedne oko 90 milijuna kuna. U Republici Srbiji u gradu Somboru završavamo izgradnju tvornice Fiorano d.o.o. u vrijednosti od 20-ak milijuna eura, čije otvorenje predviđamo u lipnju. U posljednjih godinu dana Calzedonia je i u samoj Italiji izgradila dvije nove tvornice po isto tako najvišim tehnološkim i ekološkim standardima kao što su i naše tvornice u Hrvatskoj.
Da li vam se na temelju svega navedenoga čini da će Grupa Calzedonia, kao što zlonamjernici tvrde, preseliti svoje poslovanje iz Europe ili iz Hrvatske na daleki Istok, gdje je uostalom već puno prije investicija u Hrvatskoj, izgradila tvornice (Šri Lanka)?
Ukoliko uzmete u obzir i izjavu našeg predsjednika Uprave i vlasnika dr. Sandra Veronesija u Globusu br. 1011 od 23.4.2010. godine, možete uvidjeti da su sve izjave izrečene na Gospodarsko socijalnom vijeću Međimurske županije dana 13.4.2010. godine vrlo zlonamjerne, da u ovakvoj situaciji velike nezaposlenosti i krize nanose veliku štetu, ne samo građanima Županije nego i šire te da su zasnovane isključivo na želji da bi se ostvarili vlastiti materijalni interesi.
Za Calzedonia S.p.A., mr. sc. Dubravko Hoić

Izvor: 2872