Glas javnosti 12.05.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:37.

Željko Balog je opasna osoba

Iz presude Općinskog suda u Čakovcu, od 11. ožujka 2010., optuženom Željku Balogu, jasno je vidljivo da on više ne može zastupati interese međimurskih Roma. Zapravo, on to nikada niti nije činio, barem ne voljom nas Roma, nego raznim splektarenjima i manipulacijama, koje su se često puta pretvarale i u otvorene prijetnje, zastrašivanjem i teroriziranjem svakome tko je htio drugačije i bolje za Rome ali i većinski narod. Riječi “biti će krvoprolića” Željku Balogu su stalno na jeziku kada su u pitanju Romi koji se žele kandidirati za predsjednika i članove Vijeća Romske nacionalne manjine u Međimurskoj županiji.
Odgovorno tvrdim da su Željko Balog i “njegovi vijećnici” osobe s podebljim policijskim dosjeima, koji rade na destrukciji svih romskih udruga u Međimurskoj županiji. Ne dozvoljavaju nama koji mislimo, radimo i želimo drugačije, da se okupljamo i ostvarujemo programe koji mogu donijeti samo boljitak Romima, a ne osobnu korist kao što to Željko Balog čini, sukobljavajući se sa svima koji su drugačiji i bolji od njega.
Željko Balog je opasna osoba za Rome i većinski narod i samo je pitanje trenutka kada će učiniti nešto strašno i opasno. Žalosno je što uživa potporu odgovornih vlasti u Međimurskoj županiji te pojedinaca u resornom ministarstvu. Pozivam odgovorne u Međimurskoj županiji, da što prije legitimnim načinom opozovu Željka Baloga sa svih funkcija, osobito s mjesta predsjednika Vijeća Romske nacionalne manjine u Međimurju, kako bi svima bilo bolje i sigurnije.
Josip Balog,
predsjednik Udruge Roma Međimurja

Izvor: 2872