Sport 27.05.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:40.

NOGOMETNA ŠKOLA: 10 mjeseci bez suradnje

U Nogometnoj školi Međimurje - Čakovec održana je konferencija za tisak na kojoj su odgovorni pokušali novinarima objasniti trenutnu problematiku Škole, posebno nakon nekoliko zadnjih napisa i prepucavanja čelnika Škole i klubova osnivača. Šteta da konferenciji nije bio nazočan predsjednik Škole Dragutin Katalenić, ostali smo uskraćeni za neke odgovore.
Ipak, ponovo je naznačen po našem osnovni problem, a taj je da Škola i njezini osnivači nogometni klubovi Međimurje i Čakovec ni nakon 10 mjeseci djelovanja nisu potpisali predloženi sporazum o međusobnoj suradnji. Na to se nadovezuje problem oko neizvršavanja preuzetih obaveza oko Škole u Županiji i gradu Čakovcu, tu su i neargumentirani napadi iz klubova osnivača škole, posebno NK Čakovca i njegovog predsjednika, što sve odgovorne u Školi potiče da zbog očite problematike u najstarijem međimurskom klubu s pravom razmišljaju brigu oko funkcioniranja i upravljanja istim.
Škola inače ima dugovanja od 150.000 kuna (ne 200.000 kako neki izjavljuju), trenutno okuplja oko 200-tinjak mladih s kojima rade stručni treneri, a u planu je nakon skorog završetka sezone “položiti račune” na Skupštini . U Školi su zahvalni na pomoći NK Dinamu i HNS-u oko nabave opreme za što je posebno zaslužan predsjednik Škole Katalenić. A obzirom da su dan ranije neargumentirano prozvani od strane NK Čakovca dobili smo argumentirane podatke oko suspenzije spomenutog kluba. Koja nije izrečena zbog neplaćanja sudaca mladih kategorija, nego zbog neplaćanja sudaca 4. HNL-e sjever, kotizacije za nastup u spomenutom rangu natjecanja…
Što se tiče tvrdnje da direktor Škole ima plaću od 15.000 kuna bruto, dokumentirano je da ona iznosi 9.500 kuna bruto, a oko odlaska 8 juniora i voditelja Škole u NK Čakovec to je učinjeno mimo znanja odgovornih u školi.
Sve ovo i još mnogo toga drugog govori da bi što prije trebao uslijediti sastanak najodgovornijih Škole i klubova osnivača te tamo u tolerantnoj atmosferi raspraviti i riješiti sve nejasnoće, ako treba uključiti i odgovorne iz županije i grada. Jer očito je dogovor potreban, ovakvim se načinom rada 10 mjeseci od kada Škola djeluje ne može ostvariti osnovni cilj, odgoj mladih međimurskih nogometaša koji bi onda trebali činiti okosnicu u momčadima naših predstavnika u Prvoj, Drugoj, Trećoj i Četvrtoj ligi. Do sada je sve još na početku, zahvaljujući naprijed navedenim problemima. Koji to ne bi trebali biti, uz samo malo više zajedništva i realnih razmišljanja onih koji vode Školu i klubove osnivače iste.
■ Čisti prihod s utakmice reprezentacije Međimurja i mlade hrvatske reprezentacije, iznosio je 15.000 kuna i uplaćen je na račun Škole.
Josip Freiler
Snimio Z. Premuš

Izvor: 2874