Arhiva 14.11.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:49.

Već treća pljačka pošte u Pleškovcu!

Ured Hrvatske pošte u Pleškovcu prošlog utorka, 15. lipnja ponovo je bio meta razbojnika.

Negdje oko 11.35 sati u ured je ušao muškarac maskiran kapom crvene ili roza boje s prorezima za oči, u trenutku u kojem je u njemu sama bila poštanska službenica Anica Šafarić iz Prekope. Preskočio je vrata prodajnog pulta i naložio joj da otvori ladicu pulta, a službenica je morala u plastičnu vrećicu staviti papirati novac iz ladice i sefa. Potom ju je zaključao u WC, u hodniku prostorija pošte, i rekao joj da sljedećih nekoliko minuta ne traži pomoć, nakon čega se udaljio u nepoznatom pravcu.

Ovakvi prepadi nisu, na žalost, neobičnost, ali u ovome zapanjuje to što je gotovo do u detalja repriza prepada otprije godinu dana na istom mjestu. Razbojnik je bio blizu tome da svojim "pothvatom" obilježi godišnjicu prethodnoga - onaj je izveden 18. lipnja 2009. godine, oko 13.10 sati. "Tehnologija" je gotovo ista - tada je muškarac maskiran kapuljačom s prorezima za oči zaprijetio uz riječi "sve će biti dobro ako budeš dobra", samo što je novac iz ladice pulta uzeo sam, a potom je zaključao u WC.

I žrtva prepada je ista - Anici Šafarić ovo je već treći put da je pretrpjela ovakav napad, prvi slučaj dogodio se nešto ranije, pred sedam godina, na istom mjestu. Nije li prošlogodišnji napad treba biti razlog da se Anicu premjesti u neki drugi ured, nakon što je u ovom doživjela težak stres, i to već dva puta.