Sport 08.07.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:40.

Međimurski umirovljenici pobjednici

Matica umirovljenika Bjelovarsko-bilogorske županije u Daruvaru je bila domaćin Međužupanijskog sportskog susreta umirovljenika koje su se odazvali predstavnici Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke, Varaždinske i Međimurske županije. Natjecali su se u četiri discipline: pikadu za žene, šahu, kuglanju i gađanju zračnom puškom.
Našu su županiju predstavljali Katarina Zadravec iz Vratišinca, Štefanija Taradi iz Palovca, Ružica Jarni iz Pribislavca, Marija Hruška iz Domašinca i Slava Varga iz Podturna u konkurenciji pikada za žene, potom Franjo Šimunić iz Mihovljana, Ivan Fodor i Franjo Tkalčec iz Čakovca, Zvonko Šantl iz Kotoribe i Vjekoslav Lončarić iz Palovca u šahu. Kuglački tim činili su Stjepan Mikulić, Nebojša Žnidarić i Zvonko Horvatić iz Čakovca, Ivan Pongrac iz Sv. Marije i Ivan Hunjadi iz Donjeg Vidovca, dok su strijelci bili Zvonko Špiranec i Ljubomir Bistrović iz Strahoninca, Ivan Novak i Josip Hlišć iz Vratišinca te Ivan Kurnjak iz Pribislavca.
Najzvučnije plasmane ostvarile su članice pikado ekipe i kuglači koji su zauzeli prve pozicije. Ružica Jarni je u individualnoj konkurenciji bila najbolja u pikadu. Strijelci su ekipno zauzeli drugo mjesto, a u pojedinačnoj konkurenciji je Zvonko Špiranec bio treći. U ukupnom plasmanu sportaši umirovljenici iz Međimurske županije osvojili su prvu poziciju. (al)

Izvor: 2880