Gradovi i općine 08.07.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:40.

PLEŠKOVEC: Srušio se strop učionice!

Na spomen događaja iz jedne učionice Osnovne škole Ivan Goran Kovačić Sveti Juraj na Bregu slušaču prvo glavom prođe misao - kvalitetu današnje gradnje većina nas ionako smatra upitnom i što radi nadzor? Srećom, nastava je odavna bila završena i djece nije bilo u školi kada se oko stotinu kilograma težak spušteni strop doslovno spustio - srušio na pod. Rigips ploča i metalna konstrukcija otpali su s plafona na koji su montirani 2006. godine.
Ravnateljica Jelena Haček i djelatnici škole na to su naišli 23. lipnja i o tome odmah obavijestili nadležne županijske službe.
- Ne želim ni zamisliti scenarij u kojem se ovaj strop mogao srušiti na punu učionicu. O ovome sam obavijestila policiju i Međimursku županiju, razgovarali smo s izvođačem radova kojeg je u to vrijeme angažirala Županija. Mi ulažemo priličan napor kako bismo osvijestili potrebu sanacije školske zgrade, no konkretnih pomaka nema. Kad je o ovom događaju riječ, mogu tek istaknuti sumnju u kvalitetu obavljenih radova i samog nadzora. Građevinski stručnjaci trebali bi znati može li strop star 45 godina nositi konstrukciju i ploče teške sto kilograma - kaže ravnateljica Jelena Haček.
- Svi se pitamo kakav je bio nadzor ovih radova kad se nešto ovako tragično moglo dogoditi. Prava je sreća što u učionici nije bilo djece - rekla nam je pedagodinja škole Anđela Mičić.
Osim učionice u kojoj se spušteni strop srušio, on je postavljen u još jednoj učionici. Radovi su stajali 200 tisuća kuna. Sada će strop biti popravljen u okviru radova koji su predviđeni na obnovi krovišta škole, svih učionica, stepenica i podesta.
(al)

Izvor: 2880