Sport 19.08.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:12.

Jakupak: Nazvali su nas bokcima i glupanima!?

U Donjem Vidovcu se ne mire s činjenicom koju je svojevremeno u ime NK-a Dubravčan Donja Dubrava iznio Dragan Bali, klupski predsjednik, a vezana je uz nesudjelovanje Vidovčana na njihovom turniru povodom Dana sv. Margarete. - Predsjednik Bali kaže kako su nas uredno pozvali.
- Da, pozvali su nas 11. lipnja, no prethodno smo mi njima dva dana prije iznijeli svoje negodovanje jer je dio njihovih članova nekorektno izvrijeđao naše klupsko vodstvo, mene kao klupskog predsjednika, a i same Donjovidovčane- kaže Blaž Jakupak, klupski predsjednik NK-a Vidovčan. Upravni odbor NK-a VIdočan toga je 9. lipnja zauzeo stav, sastavio dopis i uputio ga NK-u Dubravčan te načelnicima općina Donja Dubrava i Donji Vidovec u kojem između inog stoji:“Želimo vas upoznati s izuzetno nekorektnim, nesportskim, a nadasve uvrjedljivim ponašanjem pojedinih članova uprave NK-a Dubravčan na juniorskoj utakmici odigranoj u Donjem Vidovcu 29. svibnja između naša dva kluba.“. Naveli su samo neke uvrede, poput „Uzalud vam Vidovčani kaj imate dobre juniore i pionire, kaj si školate igrače, mi itak to se kupimo“. Pa izjava „Vi ste bokci i glupi kaj bi mogli zadržati igrače“ ide dalje:“ Zelji vam bomo pionire Omazića, Šokotu Pipca…se boljše igrače.“
U pismu se navodi kako je to samo dio blažih izjava članova uprave Dubravčana, u čemu su se posebno isticali Krešo Horvat, Marko Horvat i Zvonimir Brljak koji su omalovažavali klupskog predsjednika Jakupaka i cjeli klub. Ističu dalje, kako se u neposrednoj blizini nalazio predsjednik NK-a Dubravčan Dragan Bali koji je čuo i vidio ponašanje svojih članova, no nije smatrao shodnim se ispričati, a kamoli upozoriti svoje članove na nedolično ponašanje(blaži izraz). Donjovidovčani ističu da bi još razumjeli takvo ponašanje nakon utakmice jer bi to pripisali razočaranju zbog katastrofalnog poraza juniora Dubravčana od 8:0.
„Takvo ponašanje ne priliči nigdje, a naročito ne na sportskom terenu i od sportskih djelatnika, a nije ni u duhu prijateljstva i suradnje koju smo svojevremeno dogovorili na zajedničkom sastanku predstavnika klubova“, stoji u dopisu koji nastavlja. „Naša mjesta, općinske uprave i niz drugih organizacija uspješno surađuju u obostranom interesu, a istaknuti pojedinci vašeg kluba očito svjesno to narušavaju. Naravno da mi, Upravni odbor NK-a Vidovčan ne možemo, a niti želimo prijeći preko takvog ponašanja bez reakcije i od današnjeg dana ne može biti nikakve sportske suradnje s vašim klubom bez javne isprike rukovodstva NK-a Dubravčan“- kažu u Donjem Vidovcu i nastavljaju: „Mi ćemo i dalje stvarati igrače u našim pionirskim i juniorskim kategorijama, a ako ih netko želi, može ih „kupiti“, što zapravo nije naš problem. Mi smo sportski kolektiv, nogomet shvaćamo na takav način, a mogućnost „kupovanja“ nam je nepoznat pojam, a poznato nam je da je to protuzakonito. Ovaj dopis pišemo s nadom da među vama ima istinskih sportaša i ljudi sportskog duha i ponašanja, da ć te imati snage ispričati se te svoj kolektiv učiniti sportskim kakav bi i trebao biti. Takav način vašeg ponašanja prisiliti će nas i na poduzimanje drugih mjera“-završava pismo NK Vidovčana na kojeg nije bilo odjeka niti od strane NK-a Dubravčan niti od općinskog načelnika Marijana Varge. Općinski načelnik Donjeg Vidovca Josip Grivec, očitujući se osobno o dopisu, protiv svake je zle krvi, a kamoli u sportu .
Aktualni predsjednik Blaž Jakupak, dobitnik vrijednih nogometnih odličja i znamenja za višegodišnji doprinos razvoju nogometa u Međimurju i Hrvatskoj, kaže da su i u ovom prijelaznom roku u redove Dubravčana otišla četvorica njihovih nogometaša. Čudi ga da ga osobno vrijeđaju i napadaju iz kluba kojima je bio dugogodišnji sponzor i donator, što su unatrag 20 godina odnosi klubova bili uzorni i korektni, ali ovoj generaciji „moćnika“ to vjerojatno nije važno. - To kako i pod kojim su uvjetima ti naši nogometaši prešli u njihove redove mogle bi i morale ispitati institucije pravne države - kaže Jakupak. Smeta ga kao predsjednika što se i neki njihovi klupski čelnici dodvoravaju tobožnjem „moćnom Dubravčanu“.
M. Grubić

Izvor: 2886