Gradovi i općine 02.09.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:12.

Došli bumo vam mi!

DANIJELA I SINIŠA MATULIN IZ AUSTRALSKOG ADELAIDA SLAVILI PRVIĆE U DONJOVIDOVEČKOM MEČJU

U četvrtak je put Adelaida, milijunskog grada države Južne Australije, otputovala mlada obitelj Danijele(35) i Siniše (32) Matulina iz Donjeg Vidovca.
- Sa sobom ćemo odnijeti pregršt uspomena skupljenih od 21. svibnja, kada smo došli, pa do danas, ali i neke brojeve Međimurja koje smo redovito pratili i mogu reći da me oduševilo, što posebno zna moja supruga koja je po struci novinarka - kaže Siniša koji se prije 11 godina otisnuo na dalek put, u Australiju vođen ljubavlju prema Danijeli, Donjovidovčanki koja je tamo već živjela sa svojim roditeljima, Dorotejom i Stjepanom Kopasićem, a sa Sinišom se upoznala za vrijeme boravka u Hrvatskoj.
- U Australiji su nam rođeni Stefani (8), Stjepan (7), Melani (4) i Marko (2) koji svoj prvi boravak ovdje neće zaboraviti jer su upoznali domaće životinje s kojima su se neprestano družili, pazili ih i mazili, što su u Adelaidu mogli vidjeti samo na farmama i u zoološkim vrtovima - kaže Danijela.
- Imam australske papire, ali hrvatsko srce. Tamo je dobro, ali tvrdim da je ovdje ipak bolje i ljepše. Uvjerio sam se nakon tih godina provedenih u tuđini u kojoj radim kao tesar - kaže Siniša i dodaje kako se Donji Vidovec mijenja na ljepše i bolje.
Povod susreta s njima bilo je veliko obiteljsko okupljanje na obali Drave u predjelu zvanom Mečje na imanju prijatelja Drageca Kopasića na kojem se tog subotnjeg popodneva, 21. kolovoza skupilo njih stotinjak. Matulinovi su okupljanje nazvali prvićima jer 2001. godine, kada su vjenčani, mnogi nisu bili na njihovoj svadbi. Da sve bude u stilu, pobrinuli su se bandisti iz podravske Struge koji su goste držali „na kupu“ do ranih jutarnjih sati. Naši Australci već su tada poručili:
- Došli bumo vam mi išče koji put!
Mladen Grubić

Izvor: 2888