Pozornica 02.09.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:12.

Igre bez političara

Povodom 12. kolovoza, Međunarodnog dana mladih, Savjet mladih Međimurske županije i Klub mladih “Pustakovčan” organizirali su u subotu, 21. kolovoza igre mladih u Donjem Pustakovcu, zabavnu priredbu na kojoj se okupilo stotinjak sudionika iz Međimurske županije.
Na igrama su pravo nastupa imale udruge mladih, udruge koje se njima bave i neformalne skupine, a za sudjelovanje je bila potrebna samo dobra volja i najmanje deset članova po ekipi.
Natjecalo se 8 ekipa iz Turčišća, Donjeg Pustakovca, Donjeg Kraljevca, Držimurec – Strelca, Čukovca, Cirkovljana, Draškovca te ekipa mladih HNS-ovaca koji su svoju spretnost odmjeravali u brzinskom ispijanju piva, guranju bala sijena, dodavanju jajeta, transportu i guljenju krumpira, međimurskoj alci, štafeti i zabijanju čavala. Rezultati i pobjedničke ekipe objavljeni su u kasnim večernjim satima, nakon čega je dobro raspoloženu publiku do dugo u noć zabavljao Mustač bend. Prvo mjesto pripalo je Klubu mladih “Kraljevčan”, drugo Klubu mladih HNS-a, a treća je bila Udruga mladih Držimurec – Strelec.
Organizaciju i fizički dio priprema za igre sjajno su odradili mladi iz Kluba mladih “Pustakovčan”, a za razliku od sličnih priredbi, na ovu se nije odazvao nitko od međimurske političke elite, pa nismo morali slušati prigodničarske govore i političke poruke, što treba pozdraviti. Mladi su se jednostavno igrali.
Vlado Trstenjak

Izvor: 2888