Glas javnosti 02.09.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:12.

U Ivanovcu se redovito kosi!

Kao predsjednica Vijeća mjesnog odbora Ivanovec osjećam potrebu reagirati na članak objavljen u vašem listu od 24. kolovoza pod naslovom “Grad Čakovec ima pomagače u borbi protiv ambrozije”, s obzirom da me vaš novinar nije o ničemu obavijestio, a niti zatražio moju izjavu, ni izjavu nekog od vijećnika MO Ivanovec. Stoga molim da ako je moguće objavite ovaj članak u cijelosti.
Odgovorno tvrdim da je na prostoru kod društvenog doma redovito vršena košnja, osim na području koje je ograđeno, a gdje su parkirani strojevi poduzeća koje izvodi kanalizaciju u mjestu. Grad Čakovec i VMO Ivanovec u ovo doba besparice nadljudskim snagama čine sve da Grad u cjelini, a Ivanovec je dio grada, izgleda što uređenije i da se mještani što ugodnije u njemu osjećaju. Zato se želim zahvaliti Udruzi branitelja oboljelih od PTSP-a Čakovec, kao i Odjelu za komunalno redarstvo gdje je svaki zaposlenik u svako doba spreman pomoći, na čelu s pročelnikom Pongracom.
S druge strane se pitam gdje su oboljeli od PTSP-a Ivanovca? Posttraumatski stresni poremećaj u današnje doba nije samo bolest branitelja! Tko još nije doživio stres ili traumu koja se najbolje liječi radom, a ne obilaskom po mjestu i traženjem gdje bi se što moglo uslikati i dati u novine u nekom negativnom kontekstu, prije nego se o tome kontaktira VMO?!
Naravno, postoji i druga strana. Ovim putem se želim zahvaliti svim mještanima Ivanovca koji uređuju javne površine, a takvih je na sreću puno više.
U ime VMO zahvaljujem udrugama NK Mladost, SRD Linjak, UDVDR-RH, DVD Ivanovec, DVD G. Vidovec, Udruzi umirovljenika, Društvu J. Broz, vrtiću, školi, župnoj zajednici i ostalima koji vlastitim snagama uređuju velike tzv. “zelene oaze” kojih je u našem mjestu na sreću mnogo.
Bilo bi dobro kad bi svi oni koji javne površine koriste u privatne svrhe kao parkiralište ili sl., a za to ne plaćaju naknadu, uredili čitav dio te “zelene oaze”.
Također molim poljodjelce da uz svoje parcele kraj ceste ili poljskog puta kose travu i ambroziju, pa će tako i prilazi u naše mjesto izgledati mnogo urednije.
Obavještavam sve one koji neznaju da u Čakomu mogu dobiti vreće za smeće, a deponija se nalazi u Totovcu kamo se odvozi svaka vrsta otpada. Zar mislite da je obaveza VMO sakupljanje nečijeg otpada? Još mi je obaveza reći (jer mnogi mještani još ne znaju), da Ivanovec nije općina, niti mjesna zajednica, nego dio grada Čakovca, a zove se Mjesni odbor i to smo svi mi!
Vijeće mjesnog odbora izabrali ste vi mještani, pa se trebate zalagati da vijećnici koje ste izabrali redovito dolaze na sjednice i sudjeluju u radu VMO, pa će naši uspjesi biti veći i bolji. VMO je veza između vas mještana i Grada, a sve što ide mimo Vijeća prema Gradu ne donosi pozitivne rezultate, te stvara štetu i nerazumijevanje. Zato vas pozivamjer vas dobro poznajem, krenimo zajedno, tada smo jači!
Rozalija Šarić,
predsjednica
VMO-a Ivanovec

Izvor: 2888