Sport 23.09.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:12.

6. MEĐIMURSKA REGATA JOŽE I RENATE HORVAT

Ovogodišnje, šesto izdanje Međimurske regate Jože i Renate Horvat, u organizaciji čakovečke putničke agencije Poseidon i Gorana Nedeljka, odvijat će se od 7. do 10. listopada. Za razliku od prijašnjih godina, isplovljava se iz prelijepe marine Frapa u Rogoznici.
Mornari će pod nadzorom svojih skippera ploviti na krstašima iz charter managementa tvrtke Pelsys Charter Management iz Rogoznice. Posadu će činiti četiri do osam članova, a u slučajevima da posada nema vlastitog skippera, Poseidon će ga osigurati iz svoje ekipe. U akvatoriju Rogoznice bit će održan kratak popodnevni trening jedrenja, upoznavanje s brodovljem i posadom, nakon čega će plovidba krenuti prema otoku Smokvici, hridi Mulo i natrag. Sva su noćenja na vezu u marini Frapa.
Start regate bit će označen u petak, 8. listopada, kad će brodovi krenuti prema Primoštenu i Kornatima (ovisno o vremenskoj prognozi), na dionicu dugu 20 nautičkih milja. Drugi dio regate odvijat će se u subotu u plovidbi prema hridi Mulo i otoku Arkanđelu, na dionici od 25 nm. Na večer će biti proglašeni pobjednici 6. međimurske regate Renate i Jože Horvata, a put Čakovca kreće se u nedjelju prijepodne.
Prijave...
... za regatu obavljaju se na internet stranici www.poseidon.hr i osobno u agenciji Poseidon, u I. G. Kovačića 30, u Čakovcu gdje možete potražiti i podrobnije informacije.
Ime Međimurske regate vezuje se uz svjetskog putnika i književnika rođenog 1915. godine u Kotoribi Jožu Horvata i njegovu suprugu Renatu - oboje veliki moreplovci i svjetski putnici. O svojim avanturama na moru Joža i Renata uvijek imaju što reći, umirujućim glasom koji razotkriva iskustvo.
Ako ste i načas pomislili da biste trebali postati dio Međimurske regate Renate i Jože Horvata, znači da ste već s nama. Na brodu. (al)

Izvor: 2891