Sport 30.09.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:12.

6. MEĐIMURSKA REGATA JOŽE I RENATE HORVAT - 7. listopada

Nije da su kontinentalci odrasli uz valove, jedra, čamce i brodove, ali su odavna dokazali da s puno umješnosti znaju njima vladati. Potvrđuje to i Međimurska regata Jože i Renate Horvat koja će jedra razviti u četvrtak, 7. listopada. Nije ime Jože Horvata, našeg Kotoripčanina, slučajno vezano uz plov koji ima sva obilježja “selidbe” s kopna na more.
Svjetski je moreplovac svoje avanture prenio u brojne knjige i začarao nas već u osnovnoškolskim klupama. Njegov brod Besa ujedno je i brodski dnevnik, literatura koju čitaju najmlađi, štivo koje su nekada u Vjesniku u srijedu iščitavali čitatelji ovog dnevnika. Ako je Joža Horvat rođeni lutalica, onda treba reći i to da će vas taj lutalica, u osobnom kontaktu, svojim pričanjem, njemu svojstvenim rječnikom i intonacijom koja vas pretvara u pozornog slušača, potpuno osvojiti. I tad ćete se, bez puno razmišljanja, popeti na brod ne biste li prepoznali žar s kojim su Joža i Renata Horvat oplovljavali svijet.
Međimurska regata neće oploviti svijet, ali će Jadran učiniti malim čudom.
- Nekoliko je različitosti ovogodišnjeg plova u odnosu na prvih pet. Ne isplovljavamo iz Splita, već iz impresivne marine Frapa u Rogoznici. Mijenjamo i rutu, pa tako idemo prema otoku Smokvici, hridi Mulo, otoku Arkanđelu, Primoštenu i Kornatima. Sva noćenja su na vezu u marini Frapa i svaka će večer biti zabavna - kaže organizator Međimurske regate Goran Nedeljko iz čakovečke putničke agencije Poseidon.
Ekipe na brodovima već su definirane, no još uvijek postoji prostor da se prijave oni koji, u prvim danima jeseni, žele iskusiti more i njegovu hirovitost. Upravo je u ovom posljednjem čar. Da iskusni skipperi i njihovi mornari obuzdaju jedra i brodove te u borbi s vremenom postignu što bolji rezultat.
Plovit će se na sjajnim krstašima tvrtke Pelsys Charter Management iz Rogoznice, u posadama od četiri do osam članova. Kratko upoznavanje s brodovljem i posadom, popodnevni trening i kraća plovidba prema Smokvici održat će se prvog dana, 7. listopada, dok je start regate najavljen za dan poslije.
Plovit će se prema Maslinoviku i Primoštenu, a trećeg dana prema otocima Arkanđel i Drvenik - sve praćeno budnim okom suca plova. U večernjim satima bit će proglašen pobjednik šeste Međimurske regate.

Više informacija
... potražite na internet stranicama putničke agencije Poseidon www.poseidon.hr ili osobno u agenciji na adresi Ulica I. G. Kovačića 30 u Čakovcu. Ne dvojite. Iskustvo Međimurske regate Jože i Renate Horvat vrijedno je vašeg vremena. (al)

Izvor: 2892