Glas javnosti 07.10.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:12.

ODGOVOR PETRU HORVATU (3.)

Sve županije u okruženju imaju Savez udruga umirovljenika s jednom kunom članarine po članu, zašto ga Međimurska ne bi imala. Horvatova udruga MŽ uzima 10 kuna, zato mu i ne treba Savez s onima koji drukčije i samostalno razmišljaju. Na osnovu članka 14 Statuta Matice hrvatske, čiji si član IO u Zagrebu imao obavezu organiziranja ili u najmanju kooperativnog učestvovanja u stvaranju nepostojeće asocijacije na području Županije međimurske. Tebi ona očito nije potrebna, jer organizacija čiji si predsjednik ima strogi hijerarhijski zatvoreni sustav.
Odluku o nepristupanju Savezu monolitno je donio prezidium od 27 do smrti odanih i (pot)plaćenih ili podmičenih članova na čelu s tobom. Očito mentalni sklop ti je autokratski i limitiran za suradnju, solidarnost i toleranciju.
Tvoja udruga je imala monopol a nekorektnost si osobno izrazio u svom članku.
Na svemeđimursko natjecanje za koje se dobila dotacija iz proračuna MŽ ignorirane su samostalne udruge. U uredu župana izjavio si da je nemoguće održati natjecanje s malim udrugama. Pitao sam te a što bi tek rekli Kinezi.
Kolega Horvat, prije svega moram te upozoriti na netočno, krivo pa i lažno predstavljanje u smislu svemeđimurskog umirovljeničkog predsjednika. Takvo predstavljanje si prakticirao do sada tako da ni u Matici umirovljenika Hrvatske u Zagrebučiji si član IO nisu znali da u Međimurskoj županiji postoji pored tvoje još devet udruga umirovljenika. Podatak čime si se hvalio dužnosniku Matice hrvatske ispod je razine dužnosti koju obavljaš. U članku negiraš da je g. Kravarščan bio član statutarne komisije, pa došao je čovjek po tvom nalogu, bar tako si izjavio pred svim predstavicima udruga kod župana.
U napisu pokušavaš na ironičan i podcjenjivački način iznijeti stav tvoje udruge, uzdižući prije svega sebe kroz udrugu čiji si ti predsjednik. Podcjenjuješ sve ostale udruge umirovljenika Međimurske županije.
Uostalom to je i rezultiralo i pokrenulo organizaciju Saveza. Ironiju i podcjenjivanje prosuo si i na moje ime. Prozvao si me izvjesni netko Nikbrez, jer sam tako potpisao članak u listu Međimurje.
Nikbrez je moj skraćeni potpis te nije niti lozinka niti pseudonim, nažalost tvoj cilj u tekstu je ironija, podcjenjivanje te kroz poniženje uzdizanje sebe. Identifikacija potpisa je stvar pismenosti pa i obične (ne)spamentnosti. Službeno imali smo dva susreta i to jedan u uredu tvoje udruge u kojem si mi izrazio aroganciju i bahatost a drugi u uredu župana Perhoča.
Tako da nije valjda da se ne poznamo kao što si aludirao u članku. U uredu župana sjeo si pored njega nasuprot svojih umirovljeničkih kolega, predsjednika ostalih udruga MŽ. Pa, čovječe, ti kao da si u 1946. godini. Možda se rukovodiš statutom u kojem možda još piše živio drug Staljin.
O nedemokratskoj formi vladavine u udruzi Međimurske županije osobno sam se uvjerio kao njezin član a između ostalog o njoj najbolje govore njezini članovi na zajedničkim susretima.
Eto kolega Petre Horvat kako se sije tako se žanje. Nadam se da ubuduće u svojim obraćanjima preko novina nećeš imati dilemu tko se u listu Međimurje potpisuje Nikbrez.
S poštovanjem svim umirovljenicima i starijim osobama Međimurja te im ujedno čestitam njihov međunarodni dan, 1. listopad.
Nikbrez

P.S. Samo za kolegu Petra Horvata - Nikola Breznik

Izvor: 2893