Glas javnosti 03.11.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:12.

Rođendansko slavlje

Svaki rođendan je događaj sa svojim obilježjem za obitelj, za nama drage osobe, prijatelje. U Kotoribi 23. listopada je događaj za pamćenje. Rođendan, na koji je došla gotovo cijela Kotoriba, gosti, uzvanici, prijatelji. Dom kulture je obukao novo svečano ruho, a sjedalice poput fotelja napunile su se i tražilo se mjesto više. Zidovi, stropovi, osvjetljenje zračilo je u svečanom tonu.
KUD Kotoriba slavi 35 godina – svoje najbolje godine postojanja. To je događaj za pamćenje koji nas vraća i mnogo dalje u prošlost gdje su korijeni naših baka i prabaka, djedova i pradjedova. Oni su utrli putove i obilježili trasu kojom smo došli do ovog nama dragog događaja za koji možemo reći: Mi smo tu da čuvamo tradiciju naših predaka, tu smo da cijenimo i njegujemo sve što smo naslijedili i obogatimo ove najbolje vrijednosti svojom čežnjom i željom da i naši potomci istim žarom čuvaju to narodno blago, tradiciju, običaje, nošnje, folklor i pjesme.
Ovo nije rođendan samo KUD-a, to je rođendan na kojem smo svi slavili, uživali i veselili se gledajući aktivne članove na sceni poput velike sretne obitelji. Puno zdravica, poklona, priznanja i zahvalnica. Nitko nije bio zaboravljen. Hvala svima koji su uveličali ovaj događaj.
P.S. Možda je ipak nešto falilo?! Rođendanska torta?!
Ljubica Veselić, članica KUD-a Kotoriba

Izvor: 2897