Glas javnosti 03.11.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:12.

Tko vam daje pravo!

„Poštovana“ gospođ Bernarda Čavlek iz Čakovca, pitanje je: jeste li se Vi dobro pogledali u zrcalo i sami sebe pitali: tko mi daje za pravo da tražim ostavke sadašnjeg rukovodstva Udruge, kada sam svojevoljno napustila Udrugu. Udrugu ste napustila prije 4 godine, ali ne kako tvrdite „zbog nepoštenog rada rukovodstva“, već stoga što je iz kase Udruge bilo sve manje sredstava za druženje i izlete. Da došlo je neko novo vrijeme, vrijeme novog načina financiranja Udruge, temeljem strogo namjenskih projekata. Hvalite se da ste devedesetih bila predsjednica Udruge, jako lijepo, ali gdje su rezultati Vašeg „ poštenog rada“, gdje su promidžbeni materijali, koje ste Vi ili niste osmislila, gdje su nekakve fotografije o minulim događajima, uostalom gdje su bili kakvi pisani trgovi o Vašoj djelatnosti. Sada toga ima na pretek. Izjeda Vas jal prema sadašnjem rukovodstvu pa koristite lokalne novine, koje su već ionako uhodane u širenju izmišljotina o ovoj Udruzi. A DOKAZI? Ma kome ih još danas treba podastirati.
O nepoštenom radu rukovodstva, možete bez posljedica svjedočiti samo u vremenu svog predsjedničkog mandata. Možda se tu krije istina i činjenica o samo jednoj godini Vašeg predsjedavanja Udrugom. Kao bivša predsjednica trebala bi svakako znati da su u Udrugama dobro došle zdrave osobe, kao podupirajući članovi, koji svojim radom, stručnošću i aktivnostima mogu doprinijeti unapređenju rada Udruge, pa tako postaju članovi sa jednakim pravima. Također ako niste znala, u iskaznici svakog takvog člana jasno je upisano „podupirajući član“. Vjerojatno u vrijeme Vašeg predsjednikovanja niste imala naviku upisivati taj podatak. Članstvom u Udruzi podupirajući članovi automatizmom ne dobivaju i povlastice koje uživaju osobe s invaliditetom a temeljem pozitivnih zakonskih propisa, jer nemaju status i rješenja invaliditeta. Trebala biste znati da prvo treba biti bolestan, potom proći postupak invalidske komisije, pa tek onda uživati povlastice, od kojih bi se čovjek mogao i „obogatiti“. Vi kao poštena bivša predsjednica se toga pribojavate. Pa, svaka Vam čast.
Vama sada jedino preostaje da zbog svoje zlobe pušete u isti rog sa samoprozvanom predsjednicom ne postojećeg Nadzornog odbora, ne bi li možda izletjela koja kriminalna radnja, pa da je VI brzo zgrabite i pravac u institucije vlasti. Naravno da sve Vaše radnje i apeli nisu naišli na odjek, jer predsjednica i tajnik nisu ukrali ni lipe, iako Vi to nikako ne možete i ne želite utuviti u svoje glave. To Vam mora biti jasno, da još uvijek ima nas poštenih. Nitko, pa tako ni predsjednica ili tajnik nisu ništa skrivali u financijskim dokumentima nepotpunom Nadzornom odboru, pa nismo mi krivi što oni nisu htjeli ili nisu znali čitati te dokumente, već su uporno inzistirali na popisu članova sa svim podacima, kao što je navodno interesirao i Vas, pa ste stoga na podao način prišli rušenju rukovodstva. Već smo objavili da su osobni podaci članova zaštićeni „ Zakonom o osobnim podacima“ pa su stoga nedostupni neovlaštenim osobama u koje se ubrajate i VI „poštovana“ gospođo Čavlek. Koliko je meni poznato Vi nikada niste tražila bilo kakav popis članova, a broj članova sa rješenjima, te broj pridruženih članova mogla ste provjeriti u svakom trenutku, kao što ga može provjeriti svaki član koji se pristojno obrati tajniku uredovnim danim Udruge. U svom dosadašnjem radu tajnik Udruge nikada nije nikome uskratio bilo kakovu obavijest osim onih koje su zakonom zaštićene
Ako je Vama „poštovana“ gospođo Čavlek toliko stalo do dobrobiti Udruge, kao što se „navodno“ može procijeniti iz Vašeg istupa u novinskom članku, zašto ne aktivirate u osiguravanje sredstava za rad Udruge, kandidirate se na mjesto predsjednice, a konačnu odluku izbora prepustite članovima Skupštine, Ali VI to ne činite jer, najlakše je pričekati da se pripreme „jasle“ iz kojih se lako poslužiti i u hladovini lagano uživati. No ako Vam nije po žnori, onda lijeponavaliti drvljem i kamenjem na osobe koje su „jasle“ pripremile. To što navodite da ste u svom radnom vijeku bila primalja, ne znači automatski da je Vaš članakn točan, pošten a nadasve iskren. Vama na znanje gospođa Čavlek, temeljitijeg u radu, poštenijeg i nadasve radišnog tajnika ova Udruga do sada sigurno nije imala, što je jasno vidljivo iz pismohrane Udruge, a tako i misli velika većina naših članova.
Gospodo destruktivci, potucajući se po institucijama vlasti, noseći „štafetu zlobe“ niste ništa postigli, jer naravno, od argumenata za svoje tvrdnje nemate ništa, jar takovi nigdje ne postoje osim u Vašim zlobnim glavama. Jedino što ste postigli je poništenje odlika Skupštine od 12.04.2010 godine. To se nije dogodili zbog nepravilnosti u radu, ili „zlouporabe novaca“, ili nečistih računa, ili samo Vama znanih „razloga“ već isključivo temeljem članka Statuta koji govori o potrebnom broju nazočnih članova na Skupštini Udruge, te je stoga Ured državne uprave u međimurskoj županiji poništio odluke Skupštine zbog nedostatka kvoruma, odnosno nedolaska više od polovice članova.
Postigli ste još nešto, zakočili ste rad Udruge jer se rukovodstvo mora baviti Vama umjesto da priprema dokumentaciju za projekte preko kojih bi se osigurala sredstva za aktivnosti Udruge. Postigli ste i potrošnju nepotrebnim materijalnih sredstava zbog postupaka u ovoj Vašoj izmišljenoj krizi, a o uzalud potrošenom vremenu da i ne govorimo. Nadasve nanijeli ste štetu ugledu pojedinaca, a posebice neprocjenjivu štetu dignitetu Udruge.
Ivana Srpak,
predsjednica UIR MŽ

Izvor: 2897