Glas javnosti 17.11.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:12.

Postavljena igrala, ali... (III.)

Poštovani i dragi moj prijatelju, gradonačelniče Murskog Središća, Vi znate da sa zahvalnošću i s punom pozornošću primam svaku dobronamjernu kritiku i da sam uvijek spreman priznati i ispraviti svoju pogrešku, sve u nastojanju da oni koji čitaju moje tekstove dobiju što potpuniju, uravnoteženiju i istinitiju informaciju. Upravo zbog njih, ne zbog Vas, moram odgovoriti na Vaše službeno reagiranje, vezano uz postavljanje igrala na devet lokacija na području Grada Mursko Središće.
Moj dobronamjeran tekst u kojem sam Vas samo želio upozoriti na moguće posljedice nedovoljno promišljene, i po svemu predizborne akcije, proglasili ste neistinitim, a na to moram regirati.
Dragi moj “znanstveni” gradonačelniče Josipe Dobraniću, znate li Vi, kao “glavni i odgovorni čimbenik ovog prekrasnog gradića”, da Grad ima svoj prostorni plan po kojem sadržaji društvene namjene imaju za to točno predviđene lokacije? Ako ne znate gdje su te lokacije, pogledajte u službeni dokument Grada koji ih točno definira. Te lokacije svakako nisu one na kojima ste Vi odlučili postaviti igrala, po tko zna kojim kriterijima. Valjda ste vidjeli da tu ima nešto “praznog prostora”, a pred vratima su bili izbori. Ako te lokacije nisu u Prostornom planu, a nisu, onda su ilegalne. Već ste se jednom, upravo na Prostornom planu, “opekli” kod pokušaja prodaje gradskih prostora, pa sam mislio da ćete se s više pažnje koncentrirati na ovaj prevažan dokument. Ali niste. Zaista dobronamjerno, želio sam Vam skrenuti pozornost da ćete kao “glavni i odgovorni čimbenik ovog prekrasnog gradića” biti odgovorni, dogodi li se nekome nešto. Malo Vas je zanijela gradonačelnička funkcija, pa mislite da u “prekrasnom gradiću” možete raditi što god zaželite. Ograde su naručene? Jesu, nisam niti tvrdio da nisu, pitanje je kad će biti postavljene i hoće li sličiti ogradi sastavljenoj od nekoliko drvenih kolaca i žičane mreže, kakva je nakon mog teksta nabrzinu postavljena u Poljskoj. Ali, dobro, barem nešto, barem ste promptno reagirali što i jest bila nakana mog teksta. Ali, ima tu još jedna “caka”, u ovogodišnjem proračunu, za “akciju igrala” predviđeno je, ako se ne varam, 25 tisuća kuna. Cijena devet kompleta je oko 70 tisuća, pa ste se i opet unaprijed zadužili. Vjerujem da su djeca zadovoljna, vjerujem i da su roditelji zadovoljni, ideja da se najmlađima da što više prostora i sadržaja za svaku je pohvalu, ali ova država, pa tako i Vaš “prekrasan gradić”, moraju funkcionirati po određenim pravilima, a ne po kriterijima trenutnog nadahnuća po kojem bi neku banderu, kućicu, skulpturu... bilo dobro postaviti tu ili tamo jer, eto, ima nešto “praznog” prostora. Kao što se to, na žalost, prečesto događa u Murskom Središću.
Vlado Trstenjak

Izvor: 2899