Sport 25.11.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:12.

Mato Kljajić novi predsjednik

IZBORNA SKUPŠTINA MNS-a

Održana je izborna Skupština krovne nogometne organizacije Međimurja - Međimurskog nogometnog saveza kojoj je od 43 delegata prisustvovalo njih 38. Koji pak su što je posebno važno i treba naglasiti sve odluke donijeli jednoglasno. Skupština je bila vrlo dobro pripremljena i organizirana tako da je trajala kratko s jasnim i određenim zaključcima. Prisustvovali su joj i gosti: Vlatko Marković i Zorislav Srebrić, predsjednik i glavni tajnik Hrvatskog nogometnog saveza, Matija Posavec, međimurski dožupan, Dragutin Glavina gradonačelnik grada Preloga gdje je Skupština održana, te Miljenko Topličanec, predsjednik Zajednice sportova Međimurja. Koji su se svi biranim riječima obratili prisutnima i pohvalili rad najmasovnijeg i najbolje organiziranog strukovnog saveza u Međimurju koji u svojim redovima okuplja 90 klubova, ima blizu 7000 registriranih nogometaša, velik broj trenera i sudaca te onih bez kojih nogometa ne bi bilo, brojnih entuzijasta i amatera u spomenutim klubovima.
Skupštinu je otvorio dosadašnji predsjednik u dva mandata Stjepan Križarić i biranim je riječima zahvalio svim suradnicima s kojima je svih ovih godina odlično surađivao i radio, zahvalio na suradnji odgovornima u HNS-u, novinarima..., i predložio za novog predsjednika dosadašnjeg dopredsjednika Saveza Matu Kljajića iz Preloga. Koji je jednoglasno izabran na ovu odgovornu dužnost koji je zahvalio na izboru i najavio da će se plan rada i program za naredno razdoblje po njegovim riječima donijeti na idućoj sjednici Skupštine, gdje će se izabrati i novi članovi umjesto onih koji će u buduće raditi u novom IO-u MNS-a. Izabran je i Nadzorni odbor Saveza: Ivan Ganzer iz Dunjkovca za predsjednika, a Mladen Matjačić iz Draškovca i Boris Novak iz Štrigove za članove. Iza toga za delegate u novoj Skupštini HNS-a izabrani su Mato Kljajić i Stjepan Križarić koji je predložen i za kandidata MNS-a u novi IO HNS-a.
Na kraju je izabran i novi Izvršni odbor MNS-a u koji su uz predsjednika Matu Kljajića na njegov prijedlog ušli: Damir Cilar iz M. Središća, Robert Čižmešija iz Kotoribe, Damir Dominić iz Oporovca, Miljenko Dovečer iz Čakovca, Stjepan Križarić iz Čakovca, Josip Koroš iz Čakovca koji je izabran i za dopredsjednika Saveza, Radovan Kočila iz Jurovca, Nenad Marčec iz Nedelišća također izabran za dopredsjednika Saveza, August Mesarić iz Belice, Alojzije Sobočanec iz Čakovca, Stjepan Varga iz Novog Sela na Dravi i Dragutin Vuk iz Čakovca.
Skupština je završena tradicionalnim zajedničkim druženjem svih sudionika.
Josip Freiler
Snimio Zlatko Premuš

Međimurci za Markovića
Kako se i očekivalo, svih 38 prisutnih delegata Skupštine MNS-a jednoglasno su dali podršku sadašnjem predsjedniku HNS-a Vlatku Markoviću da i dalje bude na čelu HNS-a. Marković je zahvalio na podršci, pohvalio rad MNS-a i suradnju s HNS-om, najavio još bolju suradnju, podsjetio na doprinos međimurskih igrača i reprezentativaca, sudaca i trenera u razvoju hrvatskog nogometa, zahvalio što je mladoj reprezentaciji omogućeno da se priprema u Toplicama Sveti Martin i obećao u dogledno vrijeme gostovanje jedne od državnih selekcija u Međimurju i Čakovcu. (jf)

Izvor: 2900