Glas javnosti 01.12.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:13.

Makovci ponovo oduševili

U jednoj knjizi pročitah: “Makovi rastu i cvatu na zdravom tlu.” Na svoj 25. rođendan Dječji crkveni zbor “Makovci” svojim su pjevanjem dokazali da su odrasli na zdravom tlu. Zaljevani Božjom milošću, ljubavlju svojih roditelja i prijatelja i vrsnog voditelja oni su dokazali da će i dalje cvasti samo njima svojstvenim sjajem te svojom pjesmom slaviti Boga, veseliti mnoge koji vole duhovne i druge lijepe pjesme.
To su ponovo dokazali već u nedjelju 14. studenog u Katoličkom domu u Čakovcu. Bio je to ponovljen koncert za sve one koji prvi put nisu mogli ili nisu uspjeli ući u dvoranu kao i za one koji su ih htjeli ponovo čuti. Kada se uz njih u 17 sati pojavio njihov voditelj a sad naš poznati TV voditelj Damir Smrtić te njihov voditelj i osnivač pater Drago Brglez radosti nije bilo kraja. Pjesmom Milost a oni su uistinu milost kojom su nakon Damirovih riječi pozdrava započeli koncert, pjevajući svoje poznate pjesme dirnuli su i oduševili mnoga srca. Njima se pridružila svima poznata Marija Jambrošić koja nas pjesmom uvijek podsjeća: “Tu dobri su ljudi i vredni je kraj.... Međimurje malo v srcu mi ostalo, kam god odišel, kam god se obrnul navek nazaj k tebi, k tej bum se vrnul”... Uslijedile su dvije pjesme poznatog profesora Stjepana Levanića iz Varaždina i poznatog glazbenika iz Čakovca Nenada Peršaka. Uz poznatu pjesmu Veronika on je otpjevao i Anđele. Okrenuvši se “Makovcima” završio je nastup pjevajući: To su moji anđeli!
Osobito je bilo dirljivo kada su se Makovci pjesmom sjetili svoje poginule članice i prijateljice Vjere Leiner. Uz spomenute goste poznate pjesme sa svojim Makovcima solo su otpjevali: Tina Markuš, Ivana Kočila, Ivana Štefić i Dušica Žišković. Hvala dragom Bogu, voditelju o. Dragi Brglezu, svim suradnicima, gostima i dobrotvorima, a nadasve “Makovcima” na mnogim radosnim danima i koncertima. Otpjevavši svoju himnu “Makovci” su završili svoj nadasve duhovno i emotivno bogat i dirljiv koncert. Vjerujmo da ovo nije oproštajni.
Da to nije tako hrabri nada i vjera da će njihova rođena dječica koja su na oba koncerta pjevala s njima tako nastaviti. Oni su nada za novo sutra. Poučeni od svojih roditelja Makovci nek poput njih ljubavlju, pjesmom i molitvom zaljevaju svoju dječicu da cvjetovi Makovica niknad ne uvenu. Oduševljena i zahvalna
Ž. Makovac

Izvor: 2901