Glas javnosti 07.12.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:13.

Kud plovi ovaj brod?

Lijep naslov pjesme, ali se odnosi na našu zbilju, kuda mi plovimo, u dobrom smjeru vidimo da ne idemo, naša vlada nas vuče koliko vidimo u ponor. Traže se krivci, ali treba pohvatati konce da znamo prave krivce, tko nas je sve doveo u ovu situaciju da su ljudi, građani lijepe naše ogorčeni sa nepravdom, da jedni životare, a oni koji su na kormilu se bogate enormno na nepošten način, a istodobno nam se smiju u brk. U takoreći kuloarima se čuju kritike kao: treba ponovo otvoriti Goli otok za naše lopove itd, itd.
Poduzeća su prodavana za 1 kunu, preko noći su se kotili milijunaši, a na drugoj strani su bili oštećeni, bez radnih mjesta, bez egzistencije, jedni su bili na ratištu ili na ulici, a na drugoj strani su bili oni koji su na lak i nepošten način stjecali bogatstva.
Narod je vidio nepravdu, dolaze izbori, po zemlji obilaze vozila sa nasmiješenim Ivom, časte ljude sa kobasicama i pivom samo da se glasa za njega i njegovu stranku, a sada se vidi odkuda su muzli novac da narod obmanu. Veliku nepravdu su provodili i poneki svećenici kad su prilikom bogoslužja apelirali riječima “znate za koga trebate glasati”. Podlo i pokvareno tako nagovarati vjernike koji rastežu plaću ili socijalnu pomoć da prežive iz mjeseca u mjesec. U zapadnim demokracijama je zanemaren takoreći lopovluk, savjest im je na visini, pa puno puta zbog nekog kriminala političar sam da ostavku, ili idu na izbore da smijene cijelu vladu. Kakve koristi ima narod od Jadrankinog osmijeha, kako nije svjesna da tako iritira građane. Znamo da nas varaju, a ona se smije i daje prazna obećanja.
Prisjetimo se dobrih i poštenih starih vremena, iz doba radničkih savjeta, kad se znalo za novac firme koliko ga ima, znalo se za plaće koliko tko ima, bio je omjer najmanje i najviše plaće, radnik je nedjeljom i na državni praznik dobivao uvećane dnevnice, i nije strahovao hoće li dobiti otkaz. A danas imamo neki nepošteni kapitalizam. Normalno, kakva je vlada, takvo je i stanje u zemlji. Kad naša vlada kupuje čelnike nekih stranaka da ne izgube vlast jasno nam je da tu nema poštenja.
Sada dok USKOK ima posla ko u priči mi vidimo da se lopovluku staje na rep, ali još nismo ni jednu informaciju čuli da je sud odlučio da se oduzima NEPOŠTENO i NEZAKONITO BOGATSTVO. Koliko su ljudi ogorčeni i razočarani u našu vladu, uvijek sa zadovoljstvom slušaju i gledaju otkrivanje kriminala na TV ili kad čitaju u novinama. Neki govore treba izaći na ulice masovno, ali čemu priželjkivati nemire kad imamo naše pravosuđe koje mora raditi u interesu naroda, a ne prevaranata.
Građanin

Izvor: 2902