Glas javnosti 15.12.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:13.

U Prelogu kradu stabla borova!

I TO SE DOGAĐA
Dana 1.12.2010. godine, Grad Prelog došao je u moju ulicu na kućnom broju 78 u Prelogu, da mi srušte tri stabla bora ispred kuće koji su rasli 15 punih godina, koja sam ja sama kupila i posadila. Ako je zemljište od Grada borovi nisu njihovi, već moje privatno vlasništvo.
Susjeda se više puta bunila da joj ti borovi smetaju da bi imali gdje parkirati svoje automobile i traktor kod naše kuće, kao što su to radili ranije kad nismo imali borove.
Borovi nisu ometali niti promet, a niti su visjeli na cestu, kao što po ulici stabla breze i drugi nasadi vise na cestu koji stvarno ometaju promet. Grad nas je trebao obavijestiti pismeno da će rušiti stabla, taj dan je Gradsko komunalno poduzeće “Prekom” telefonom su zvali na posao moju kćer da će rušiti borove ujutro u 8 sati, te da su već pred kućom. Kćer me odmah s posla nazvala i već su jedan bor srušili, a stabla bora nam nisu smjeli uzeti - “ukrasti” kao što su učinili, isti su im trebali za dan Grada 6. prosinca, ako Grad nema toliko novaca da si kupi borove za uređenje Grada, onda je to doista žalosno. Dok drugi njeguju zelene površine, Grad Prelog ih uništava.
Agneza Saćer

Izvor: 2903