Glas javnosti 23.12.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:13.

ANĐELKO HORVAT: Sad mi je dosta!

Anđelko Horvat, zamjenik župana Međimurske županije, reagirao je na dio sadržaja prošlotjednog pisma Darka Fileša županu Ivici Perhoču o problematici gradnje (i internih odnosa) Centra dr. Rudolfa Steinera u Donjem Kraljevcu (u kojem je D. Fileš član Upravnog vijeća):
- Vidim da je došlo vrijeme da ipak reagiram na situacije u kojima se sve češće pojavljujem kao prozvani krivac. Naime, ja po dužnosti koju obnašam jesam javna osoba, to međutim ne znači da svatko tko se sjeti o meni i mojim aktivnostima, političkim, radnim pa i privatnim može u javnim medijima iznositi proizvoljne tvrdnje i izmišljotine.
Primjerice, u pismu županu, D. Fileš na nevjerojatan način konstruira da sam se ja, tobože, tajno sastao nekoliko puta u hotelu Kralj u Donjem Kraljevcu i to s ljudima koji s Centrom veze nemaju kaže, tamo donosio nekakvu presudu članovima Upravnog vijeća Centra, pa k tome još i uzeo Sandru Percač i Zlatka Lovrenčića, pazite: u svoje gnijezdo (!) i obećao im zaštitu samo da se sruši koalicijska vlast u Općini Donji Kraljevec!?
To zapravo i nije vrijedno komentara, a već sam jednom rekao: kada se pojavila ideja o formiranju Centra nisam bio pristaša te ideje, i sa svojim rezervama prema toj ideji ostao sam u manjini, a sada sam se kao dožupan silom dužnosti našao u položaju da sudjelujem u rješavanju problema oko Centra. Dalje - nevjerojatna je izmišljotina koju je – obaviješten sam – iznio u obliku pitanja inače ozbiljan čovjek u programu Studija M, u emisiji Osinjak: pitao je odakle meni 400.000 kuna koje sam ja dao Sandri Percač za rušenje spomenute koalicije!? Pa to je izvan zdrave pameti i sada mi je stvarno dosta. U politici postoje granice, prvo je granica pristojnosti, pa zatim sve druge. Zato ću od sada sve izmišljotine, klevete i proizvoljne konstrukcije koje sa stvarnošću nemaju veze jednostavno predati sudu. Imam preodgovoran posao da bih gubio vrijeme iz dana u dan na demantiranje besmilica i izmišljotina u javnim medijima – ističe Anđelko Horvat.

Izvor: 2904