Arhiva 12.01.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:13.

Zgrada Međimurje-plina otvorena na Titov rođendan!

DIREKTOR MEĐIMURJE-PLINA VLADIMIR IVKOVIĆ REAGIRA NA NAŠ PROŠLOTJEDNI TEKST
„OTVORILI VEĆ OTVORENU ZGRADU MEĐIMURJE-PLINA“

Ivković: Nikad prije naša nova poslovna zgrada nije bila otvorena!

Zbog netočnih navoda iznesenih u listu »Međimurje« broj 2.906 od 4.1.2011. godine, u članku pod naslovom “Otvorili već otvorenu zgradu Međimurje-plina” i tekstu na naslovnici lista, temeljem članka 40. i 41. Zakona o medijima (Narodne novine br. 59/04) podnosimo Zahtjev za ispravak objavljene informacije, te Vas stoga molimo da u slijedećem broju lista »Međimurje« objavite na istovjetnom mjestu i istovjetan način ovaj cjelokupni tekst u neizmijenjenom obliku.
Objavom neistinitih informacija da je MEĐIMURJE-PLIN otvorio već otvorenu zgradu povrijedili ste naše pravo na istinitost informiranja, a time i na istinitost informiranja čitatelja Vašeg lista.
Nije točno da je MEĐIMURJE-PLIN dana 27.12.2010. godine otvorio već otvorenu zgradu jer naša zgrada prije tog datuma nikad nije bila otvorena.
Vaš naslov, osim što nije istinit, je uvredljiv i ciničan, i omalovažava naše otvorenje.
Osim toga, ne znamo zbog čega ste imali potrebu objaviti tekst da premijerka Jadranka Kosor nije našla slobodan termin da dođe ranije. Činjenica je da je MEĐIMURJE-PLIN organizirao otvorenje zgrade kada se obilježava i 35 godina plina u Međimurju, oko Božića, kada je plin stigao u Međimurje. Ponudili smo termin 22. prosinac (prije Božića) ili 27. prosinac (nakon Božića). Dakle, otvorenje objekta bilo je dio proslave 35 godina plina u Međimurju. Predsjednica Vlade uveličala je taj svečani dan za MEĐIMURJE-PLIN, na čemu joj od srca zahvaljujemo. Ujedno je to bila prilika da joj se zahvalimo na ulaganju državnih sredstava u novi plinovod Varaždin - Čakovec - Šenkovec, čijom izgradnjom su osigurani dovoljni kapaciteti isporuke plina za dugoročne potrebe Međimurja.
Vladimir Ivković, mag. iur., direktor Međimurje-plina d.o.o.

GLAVNI UREDNIK LISTA MEĐIMURJE PODSJEĆA VLADIMIRA IVKOVIĆA:

Zgrada Međimurje-plina nije otvorena kad je došla Jadranka Kosor, nego na Titov rođendan!

Svaka čast radnicima Međimurje-plina, pa i obljetnici dolaska ovog energenta u naš kraj, ali gospodin Vladimir Ivković naprosto nije u pravu kad kaže da nova poslovna zgrada nije otvorena prije Ivanja, odnosno 27. prosinca 2010. godine, do dolaska premijerke Jadranke Kosor. Naime, još u svibnju prošle godine naš list objavio je plaćeni oglas u kojem se “obavještavaju cijenjeni potrošači prirodnog plina, kao i svi žitelji Međimurske županije, da Međimurje-plin d.o.o. Čakovec od 25.5.2010. godine posluje na novoj lokaciji: Čakovec, Obrtnička 4 (nasuprot Kauflandu). Stoga se od 25.5.2010. godine računi i uplatnice za plin više ne mogu platiti na adresi: Čakovec, Mihovljanska 70, već na blagajni Međimurje-plina na novoj lokaciji: Čakovec, Obrtnička 4. Isto tako, od 25.5.2010. godine mogu se riješiti svi ostali poslovi (zahtjevi za priključenje, zahtjevi za izdavanje uvjeta i dr.) vezani uz opskrbu i distribuciju prirodnog plina”.
Dakle, već tada, prije sedam mjeseci, otvorena je nova poslovna zgrada, a ne prije dva tjedna. Iz toga proizlazi da je poslovnu zgradu Međimurje-plin otvorio za Titov rođendan, a ne za premijerkin dolazak.
Poznata je činjenica da su premijerki Jadranki Kosor dosad upućeni brojni pozivi da posjeti Međimursku županiju. Što pisane, što usmene pozive slali su u više navrata i dužnosnici Županije, ali i gospodin Ivković. No, najčešće premijerka nije imala slobodan termin, pa su “u zamjenu” nuđeni ministri ili državni tajnici. I ovaj put, ponavljam, nije mogla 22. prosinca, nego 27., pa je i taj dan tri puta odgađala dolazak - prvo najavljen za 11 sati, zatim 13 i na kraju 15 sati.
Razumijem gospodina Ivkovića koji mora imati respekt prema premijerki, ali još više prema predsjednici njegove stranke (HDZ). No, očito je da ga ona uglavnom zaobilazi. I ovaj put, nakon kratke svečanosti u poslovnoj zgradi, ona je otišla i nije došla na predviđen skup(n)i domjenak u Kristalu u kojem ju je čekako više od stotinu gostiju i uzvanika. Time je ponizila Ivkovića i sve ostale nazočne te uputila jasnu političku poruku da joj je važniji susret s modnom dizajnericom i krojačicom Ksenijom Vrbanić, nego sa sudionicima svečanosti. Slično je učinila i za Dan žena, kad je bez znanja županijske vlasti, pa i Vladimira Ivkovića, koji je ipak nekakav predsjednik međimurskog HDZ-a, posjetila “Bernardu” u Pušćinama, a potom i Kseniju.
Da Ivković ne kotira baš visoko kod Jadranke Kosor govori i činjenica da je prije godinu dana morao napustiti mjesto u Saboru. Prije toga stalno je govorio i pisao da nije u sukobu interesa kad je istovremeno bio i saborski zastupnik i direktor Međimurje-plina. Podsjećam, predsjednica HDZ-a nikako nije našla ni slobodan termin da dođe na proslavu 20. obljetnice međimurskog HDZ-a. Zato svečanost nije ni održana.
I na kraju, možda je ipak Jadranka Kosor saznala za istragu koja se vodi u Međimurje-plinu, sada, kad je ponovo podnesena kaznena prijava. Darko Dragičević, šef kriminalista, potvrđuje da se istražne radnje obavljaju u nekoliko smjerova: zemljište, gubici u poslovanju, plinomjeri i smrt jedne osobe u Čakovcu.
Ivica Jurgec, glavni urednik lista MEĐIMURJE

Izvor: 2907