Sport 19.01.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:13.

NK MEĐIMURJE: Do srpnja preoblikovanje kluba

U čakovečkom drugoligašu održana je konferencija za novinare sa samo jednom temom, preoblikovanje kluba prema novom Zakonu o sportu. O tome je novinare obavijestio Dragutin Katalenić, od strane kluba zadužen za taj obiman posao, a po prvi put nakon izborne Skupštine održane još u lipnju 2010. godine konferenciji je nazočio i predsjednik kluba Marijan Uršanić. Koji je svoje viđenje situacije u klubu iznio tek u jednoj rečenici, istovremeno obećao širi razgovor po istoj temi tijekom tjedna.
- Ovakvim radom i odnosom prema našem klubu, a riječ je o nosiocu kvalitete nogometa na našem području, od strane odgovornih u gradu Čakovcu i Međimurskoj županiji nitko nije zadovoljan pa se upravo zbog toga ne mogu očekivati ni bolji rezultati i funkcioniranje kluba, rekao je Uršanić.
Katalenić pak je po pitanju preoblikovanja kluba bio opširan:
- Preoblikovanje kluba glavni je cilj oko organiziranosti kluba u prvom polugodištu, naravno uz onaj sportski cilj gdje treba osigurati drugoligaški status. Što se tiče preoblikovanja, riječ je o odluci s izborne Skupštine od lipnja 2010. godine, a upravo je u tijeku prva faza gdje je za preoblikovanju po Zakonu o sportu čl. 43 dobiveno “zeleno svijetlo” resornog Ministarstva sporta RH. Radi se o opširnom elaboratu od 16 točaka, o stanju u klubu, posebno o onom imovinskom unatrag 5 godina. Velik dio posla čeka revizore da stanje bude što realnije prikazano, a za to vrijeme treba naći i potencijalne dioničare, predviđa se da vrijednost jedne dionice iznosi 1.000 kuna, ovisi to međutim o odluci organa kluba, temeljni kapital kluba procjenjuje se na cca 15,000.000 kuna. Čime bi se ako preoblikovanje ili privatizacija uspiju pokrile sve tekuće obaveze kluba i osiguralo njegovo mirno i nesmetano djelovanje dvije godine unaprijed. Velika je uloga u svemu tome ona Grada Čakovca koji bi trebao biti većinski vlasnik kluba. Postupak oko preoblikovanja - privatizacije trebao bi se završiti do 30. lipnja, do tada treba naći dioničare, kategorički tvrdim da bi najbolje bilo da neki od njih budu iz inozemstva, možda i neki inozemni poznati i jaki klub na čemu se radi i ozbiljno razmišlja o tome. Ako pak do spomenutog datuma preoblikovanje ne uspije može se dogoditi najgore - stečaj kluba, o čemu se za sada još javno i ozbiljno ne razmišlja, završio je Katalenić.

Josip Freiler

Izvor: 2908