Glas javnosti 02.02.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:13.

Još o poduzeću Herman d.o.o.

Naš je poslodavac pošten i korektan
Mi smo bivše radnice poduzeća “Herman” d.o.o. i kao takve osjećamo moralnu potrebu stati u obranu bivšeg poslodavca Radovana Hermana, protiv kojeg su iznijete mnoge neistine i laži. Možemo potvrditi da nismo bile vrijeđane, sve koje smo koristile bolovanje nije nam se prijetilo otkazom, te smo redovno koristile godišnji odmor koji nam je po zakonu pripadao. Čak možemo potvrditi da smo nakon obavljene pozitivne inventure par godina zaredom bile naknadno novčano nagrađene.
Prema tome, smatramo da je naša moralna dužnost reći istinu kako se za vrijeme radnog odnosa a i poslije prema nama odnosilo pošteno i korektno, dok smo s druge strane prisustvovale sastanku na kojem je gospodin Rakić pred svima iznosio svoj bahati stav i odbijao izvanrednu inventuru pa čak i vrijeđao dugogodišnju zadovoljnu radnicu koja mu je proturiječila jer se nije slagala s njegovim stavom. Nakon svega možemo reći da smo mi koje smo i 10 i više godina pošteno radile kod gosp. Hermana isto tako pošteno i završile radni odnos kao tehnološki višak, što sigurno nebi kad bi nas se po nekim insinuacijama maltretiralo i vrijeđalo svih tih godina.
Bivše zaposlenice
“Herman” d.o.o.-a:
Sandra Zadravec, Dijana Mikulan, Darinka Novak, Ivana Medlobi, Kristina Leček, Klementina Podvez, Martina Hanžeković

Hermana već tužim
Nakon neuvjerljive obrane Radovana Hermana, vlasnika poduzeća Herman d.o.o. I neuvjerljivih odgovra na postavljena pitanja, želim za javnost dodati samo još nekoliko činjenica.
Čudno je da moj poslodavac nije nao za moje operacije, a imam otpusna pisama sa ukupno šest zahvata kojima sam bio podvrgnut na kirurgiji naše Županijske bolnice Čakovec, koje ću, po potrebi u fotokopiji predočiti javnosti. Pogreno je naveo da sam ja zadržao primjerak inventurnog zapisnika (jedan od tri) neovlašteno kod sebe. Iz razloga koje sam objasnio, sva tri primjerka originalnih zapisnika inventura za 2007., 2008. i 2009. godinu imam, a kad je bila inventura polovinom 2010. godine ležao sam u bolnici!
Radovana Hremana već sam tužio zbog mobinga, zbog neisplate bolovanja, za neplaćanje poreza i doprinosa...
I na kraju – kako je mene i kolegicu toliko dugo držao u poslu ako smo krali, te sasvim jasno: nikad nismo rekli da Beličanci kradu, to je rekao Radova Herman, a ne mi.
Božo Rakić

I dalje u strahu
ponavljam...
Premda se ne mogu osloboditi staha i dalje ne želim da mi se ime javno spominje, moram ponoviti što sam rekla novinaru u izjavi za novine o odnosu Radovana Hermana, mog bivšeg poslodavca, prema meni.
Stvarno sam za cijeli život zapamtila 13. lipnja 2007. godine. Kad sam R. Hermana obavijestila da sam trudna i da ću zbog blizanačke trudnoće vjerojatno odmah ići na bolovanje, ponavljam jopš jednom: zapalio je cigaretu, otpuhivao dim i pitao me – što ti je to trebalo, muž ti je bitanga, tko će hraniti tu djecu... Otpuhnuo je dim i dodoao da bi bilo najbolje da pobacim! Takve se stvari ne izmišljaju! I da, točno sam opisala koji je njegov rječnik.
Ne znam zašto me sad naziva, odjednom ima vremena za mene, a kad je trebalo, imao je samo omalovažavanje i uvrede.
Bivša zaposlenica Herman d.o.o.
(podaci poznati urediništvu)

Izvor: 2910