Sport 02.02.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:13.

KUGLANJE: Uspješan Zanatlija

Prvenstvenim utakmicama vratili su se i međimurski trećeligaši zabilježivši u prvom ovogodišnjem kolu polovičan učinak. Prosvjetar te Dubravčan izgubili su kao domaćini, a oba susreta obilježili su veliki kiksevi po jednog igrača naših ekipa koji su u konačnici odnijeli bodove. Željezničar 2 je na svojim stazama uknjižio još jednu pobjedu protiv Ivančice, a posebno je vrijedan uspjeh Zanatlije koji je kao gost savladao Cestu u Varaždinu.Tjedan je loše otvorio Prosvjetar porazom od Željezničara iz Varaždina u visini od 2-6 i 30 razlike. Josip Šarić (506) i Katarina Rašperger (538) dopustili su gostima da povedu sa 2-0 i 43 drva, a srednji blok, Stjepan Čuček (535) i Božidar Igrec (514), zadržao je približno istu razdaljinu. Ilija Višić (554) pokušao je preokrenuti tijek događanja, ali nije imao potporu suigrača, prvenstveno iz razloga što je Željko Dokleja (232) veoma slabo zamjenio Dragutina Danilovića (253).
Dubravčan je izgubio 5-3 i 55 razlike od koprivničkog Željezničara. Igra momčadi je bila u velikom dijelu vrlo dobra, ali su pogriješili u taktičkim potezima.
Naime, već u prvom bloku probleme je imao Tomislav Hraščanec što je rezultiralo učinkom od samo 459 drva. Umjesto da ga mijenjaju, procjenili su da je rezerve bolje čuvati za nastavak utakmice, što se na kraju pokazalo kao krivi potez budući je ostatak ekipe dobro odradio posao. Tako je jednu od svojih najboljih utakmica odigrao Davor Fabić sa 570 čunjeva, a uz njega standardan je bio Dražen Cenko (555). Poen je uzeo i Branko Horvat (537), a napokon zdrav Mihajlo Žinić (521) propustio je šanse u prvim setovima da izbori remi za Dubravčan.
Željezničar 2 je rasturio Ivančicu sa 7-1 i 186 razlike. Ujednačeni prvi par, Zvonimir Žinić i Goran Vrček svaki po 526, stvorio je kapitalnu prednost na samome startu. Kad je još u ovom slučaju najbolji Željezničar, Matija Vikert sa 540 drva na setove uzeo poen, pobjeda je već bila nadomak ruke. Zvonimir Turk i Denis Košak kombinirano su srušili 536 čunjeva, najviše se mučio Nikola Turk (516), dok je Zrinko Maček (517) izgubio jedini individualni duel.
Zanatlija je prvi puta ove sezone uspio savladati takmaca i van čakovečke kuglane. Pobjeda od 6-2 je tim slađa jer je nadjačan susjed na tablici, varaždinska Cesta, a uz to ostvarena je uz sitnih 8 drva viška.
Vikend poslastica!
• U subotu na čakovečku kuglanu dolazi njezin rekorder, KK Zadar. U sklopu 14. prvoligaškog kola naš će Željezničar poslužiti tek kao sparing partner budući da Zadar i ove godine sigurno juriša na novu titulu prvaka pri tome ne ostavljajući protivnicima ni trunku šanse.
Samopouzdanje Zadrana dodatno je dignuto do nebesa visokom pobjedom u četvrtfinalu lige prvaka u kojoj je sa 7-1 uništio njemački Bamberg.
Unatoč tome da Željezničari i dalje na treninzima pokazuju zavidno kuglanje, nikako da to prenesu i na službene oglede, tako da će rezultatski gledano ovo biti više revijalni susret, u kojem će ljubitelji kuglanja moći uživati prvenstveno u pohodu Zadra na poboljšanje rekorda kuglane.
• Mnogo bitniji dvoboj biti će onaj u nastavku dana kada će u 2. HKL Čakovec ugostiti Krapinske Toplice. Koliko god Čakovec bio suveren na domaćem terenu, Krapinske Toplice su uvijek nezgodan i krajnje čudljiv protivnik koji znatno varira u formi od kola do kola, a k tome radi se o ekipi koja je našem klubu u jesenskom dijelu nanijela bolan poraz.

TJEDNI RASPORED:
- petak, 4.2., 18 h: Željezničar 2 – Cesta (3. HKL)
- subota, 5.2., 14.30 h: Željezničar – Zadar (1. HKL)
- subota, 5.2., 18 h: Čakovec – Krapinske Toplice (2. HKL)
Andrija Crnčec

Izvor: 2910