Glas javnosti 23.02.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:13.

Kako će preživjeti mali čovjek?

Promatrajući svijet oko sebe dolazim do zaključka da je svakim danom čovjek sve više pokvaren, duševno i tjelesno. Sve dok će novac biti “Bog”, neće biti dobro. Vidi i osjeti se to svakim danom sve više na svakom koraku - bilo na selu ili gradu. S materijalizmom uvlači se u čovjeka sebičnost, bezdušnost, nestaje bilo kakve ljubavi a naročito među nama kršćanima, nemoralnost je svakim danom sve veća, mnoge osobe utjehu nalaze u drogi i alkoholu. Zgadio mi se ovaj pokvareni svijet, međusobna mržnja, netrpeljivost. Kako smo mi pokvareni svijet, i zato nema sreće na ovom svijetu bez Boga. Novac i materijalizam nije nikoga usrećio, već donosi prokletstvo, bolest i nezadovoljstvo među ljude. U ljude je ušao Đavao, pakao je već na ovoj zemlji.
Uzalud su nam crkve pune (krivih) kršćana, koji se samo dokazuju izvana, a u duši su truli, nesretni. Nikada dosad nije bilo toliko bolesti, nikada se nije pilo toliko sredstava za smirenje, ali zato prednjačimo u primitivizmu, ogovaranju i malograđanštini.
Kamo nas je dovela ova Vlada, zar ih nije sramota pred ljudima koliko se novaca “pokralo”? Zar itko vodi računa o “malom čovjeku”, sve je više siromaštva i bijede. Hrana i režijski troškovi su poskupili, mnogi su ostali na ulici bez radnog mjesta i plaće, pa se pitam gdje je tu odgovornost Vlade i odgovornih ljudi?
Kako se radi u našoj medicini od strane medicinskog osoblja, kome nikada nije dosta novaca, kolike su novčane naknade za liječenje i lijekove? Kako će preživjeti mali čovjek? Ima li kod nas kakvog zakona kome se mali čovjek može požaliti, koliko se radi na crno i obogaćuje kroz noć, dok drugi nema ono najosnovnije za život? Dali ti uzorni katolici prime u ruku Bibliju ili se pokazuju samo izvana. Nestalo je svake pravde za malog čovjeka...
Jelena iz Čakovca

Izvor: 2913