Sport 23.02.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:13.

KUGLANJE: Suši nema kraja

Veljača i dalje nije sklona međimurskim klubovima. Novo kolo, novi porazi. Dubravčan i Zanatlija gostovali su kod vodećih ekipa lige pa takav ishod ni ne iznenađuje previše, dok je eventualno tek Željezničar 2 mogao proći nešto povoljnije.
Zanatlija je ove sezone promovirao čak tri nova kuglača u svojim redovima, a sva trojica po pvi puta su se našla zajedno u sastavu protiv MIV-a u Varaždinu. Najsvježiji debitant, Franjo Gosarić, bio je odmah ujedno i najbolji pojedinac Zanatlije u porazu od 7-1 i 150 razlike. Gosarić je srušio 549 čunjeva, a na istoj razini bio je i Damir Grašić (544). Iako o pobjedi nisu mogli razmišljati, Zanatlija je uz nešto više sreće mogao možda do remija ili barem podnošljivijeg minusa. Tako je Grašić poen pri jednakom rezultatu izgubio na setove, Posavec (517) je bio prekratak za dva čunja, a Gosarić za šest drva. Žarković (519) je uspio na kraju osvojiti počasni poen. Dubravčan se nije proslavio u Zaboku kod istoimene momčadi. U porazu od 7-1 i dvjestotinjak razlike tek su Tomislav Hraščanec (543) i Branko Horvat (533) bili solidni, što je mnogo premalo za ambiciozne domaćine.
Željezničar 2 je ugostio Varteks i izvukao deblji kraj sa 2-6 i minusom od 77 čunjeva. Nakon prvog bloka Željezničar je uz 1-1 imao sitnu prednost u drvima (10), u srednjem bloku ostali su bez oba poena (1-3), ali su još bili koliko toliko u doticaju (-31). Vrbanić iz Varteksa je u trećoj rundi sa 571 čunjom rješio utakmicu u korist svog kluba. Interesantno je da su kod Željezničara poene uzeli najbolji i najslabiji pojedinac, Nikola Turk (557) i Denis Košak (493).

Vraćaju se prvo i drugoligaši

U pogon se za vikend napokon vraćaju prvo i drugo ligaši. Počevši od nadolazeće subote pa sve do kraja prvenstva tamo sredinom travnja obje lige igrat će se normalnim ritmom kontinuirano iz vikenda u vikend. Željezničar ima gotovo nemoguću misiju spašavanja prvoligaškog statusa, a za što mu treba vjerojatno još barem šest pobjeda. Uz četiri domaće, dvije bi trebalo ostvariti na strani, a prvi trenutak istine biti će u subotu na Plitvicama protiv Velebita. Velebit nije suviše uvjerljiv na svojoj kuglani te je sklon znatnim oscilacijama, dok Željezničar za to mjesto vežu samo najljepše uspomene budući su upravo ondje izborili plasman u najviši rang. Pitanje je koliko može Željezničar iole normalno više nastupati, jer uz sve materijalne probleme sad su se nagomilali još i oni igrački. Tako su ostali bez Ivice Punčikara koji je uslijed teške situacije bio prisiljen trbuhom za kruhom. Osim što je nejasno tko će popuniti mjesto Punčikara, još trojica kuglača trenutno borave na terenskom radu što im onemogućuje redovito treniranje te se eventualno može računati njihov bljesak „na svježinu“.
Čakovec nakon šokantnog domaćeg poraza od Krapinskih Toplica kreće na jedno od tri preostala teška gostovanja. Od posljednje pobjede u Sisku prošlo je već niz godina, ali ona je neophodna ako se ne želi izgubiti priključak sa vrhom. Forma na treningu je vrlo zavidne razine, prenesu li se rezultati i na službenu utakmicu možemo se nadati dobrim vijestima, posebno ukoliko Čakovec bude u kompletnom sastavu. (A. Crnčec)

Izvor: 2913