Glas javnosti 02.03.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:13.

Hrpa bezočnih laži

U članku naselje Toplice Sveti Martin d.d. je navedeno toliko netočnih i neprovjerenih podataka na koje moram reagirati i demantirati:
1. Nisam, niti nikada nisam bio vlasnik niti jedne dionice Toplica Sveti Martin. Lista dioničara je javni dokument i dostupan svima, te se lako može provjeriti.
2. Naziv novoformiranog naselja “Toplice Sveti Martin” donesen je autonomnom odlukom Općinskog vijeća Općine Sveti Martin na Muri kao nužna potreba i nema nikakve veze sa vlasnicima Toplica Sveti Martin. Općina je zadužena da stvara komunalne, infrastrukturne, planske i sve ostale uvjete za razvoj poduzetništva i samim tim stvaranje radnih mjesta, pa je i u tom smislu donesena Odluka o formiranju novog naselja.
3. Za povlaštenu Saborsku mirovinu su po zakonu potrebne 2 godine i 1 dan radnog saborskog staža i 55 godina života, a opće je poznato da je moj staž u Županijskom domu Hrvatskog sabora bio neusporedivo manji. Po Vašem zaključku ja bih u saborskoj mirovini trebao biti već sedam godina. Za utjehu, autoru teksta i svima koje to muči, biti ću prosječni hrvatski umirovljenik.
4. Mjesni odbor Toplica Sveti Martin ne postoji, pa pretpostavljam da autor članka misli na poziciju načelnika općine. Moje “uhljebljenje” je u tom vremenu bilo 6 puta na provjeri, odnosno na izborima. Lokalni izbori su 2013. godine pa Vas pozivam da izađete na izbore i osjetite sve “blagodati” pozicije koju ja “uživam”.
5. Ja sam otišao “trbuhom za kruhom” u Sloveniju, ali sam se sa 23 godine svojega života vratio doma.
6. Samo za informaciju, ja nisam autor naziva “Međimurski Joško Joras”, neka si navedeni gospodin, autore traži u svom okruženju. To nije nivo na koji se ja spuštam, ali pouzdano znam o vulgarnoj i neprimjerenoj retorici “oštećenih” koja je bila upućena meni i članovima Općinskog vijeća.
Poštovani “Svetomartiščane”, s obzirom da ste naveli niz netočnosti, neprovjerenih informacija, odnosno hrpu bezočnih laži, predlažem Vam da nekom drugom prilikom u svojem potpisu koristite primjerenije ime. I dalje ću zajedno sa svojim suradnicima raditi prema svojoj savjesti u korist, po Vama nekad siromašnog Jurovčaka, a danas činjenica da se mnogi vraćaju, kupuju posjede, grade vikendice, govori sama za sebe.
Franjo Makovec,
načelnik Općine Sveti Martin na Muri

Izvor: 2914