Glas javnosti 24.03.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

Novo selo - stari problemi

Dragi čitatelji lista MEĐIMURJE, moram vam se ponovo javiti da s ovom trakavicom zvanom Toplice Sveti Martin neće biti kraja dok živimo u državi u kojoj se sve svodi na ono: Kadija te tuži, kadija ti sudi! I zato je sve transparentno, legalno i po zakonu. A nije i nije!! Jer kad je Općinsko vijeće prihvatilo i donijelo odluku da nas se izbriže iz naselja Jurovčak i priključi novom naselju zvanom Toplice Sveti Martin, mi smo svi morali primiti rješenje s pravom žalbe. I dok to nitko od nas na svoju adresu nije primio, nije i nikad neće biti po zakonu. A da za laži iznesene o zapisniku i o mještanima koji su prisustovali ili ne sastanku da i ne pričamo više. Danas su istina i laž zamijenili su mjesta! Ured Državne uprave je vlast, načelnik je vlast, a što smo mi? Nezadovoljnici koje se silom gura u načelnikov “Bosanski lonac”. Da, dobro ste pročitali, to je sada pravi “Bosanski lonac” napravljen od dijelova triju sela s tri ulice i zamislite: 43 stanovnika kojima će kako sam sada pročitala carevati i zato biti masno plaćen sadašnji načelnik Franjo Makovec!
Ali gospodine sadašnji načelniče, neće ti biti ugodno uživanje u sagrađenoj kući za odmor jer posijao si mržnju. A znate da je virus gripe sezonski, dođe i prođe, a virus mržnje je kroničan. I još nešto o lažima koje je načelnik iznio u izvješću Državnoj upravi o neplaćanju komunalnog doprinosa od nas potpisnika peticije - neka svatko izvoli provjeriti i onda usput neka provjeri o plaćanju komunalnog doprinosa za privatnu tvrtku zvanu Toplice Sveti Martin; ili se od tog novca baš sagradila kuća za odmor za načelnika, dok je općinska blagajna ostala zakinuta.
Načelnika bih zamolila da ako je tako svemogući da nađe mogućnost kako bi komunalni doprinos plaćali svi, pa i oni stariji od 65 godina starosti i još s dobrim mirovinama. Tako bi općina bila još bogatija, ili mu baš odgovara jer će uskoro i u njegovoj kući biti starost viša od 65 godina te za sva svoja velebna zdanja neće morati odvajati ni novčića. U mojoj kući je i starost i bolest ali ja se ponosim plaćajući doprinos!
A evo sada ću iznijeti i zahvalu jer još nisam, a to je za poslani bager koji je izmuljio i malo pročistio potok zvan Gradišćak. Nije to napravljeno baš kako bi se moralo, jer je i bilo rečeno bageristu: napravi gdje možeš, a ne da se poslu priđe temeljito ali i to je zlata vrijedno. Hvala ti gospodine načelniče!
Sada se vidi na koga se mislilo ili kome bi bila potrebna retencija i oni silni novci utrošeni za to. Sjeti se odgovora preko “Radija 105” da su to samo dvije kuće koje poplavljuje i sjeti se razgovora ispred općinskog ureda kad tobože nisi imao ključ od ureda, a kad sam ti riječima stala na žulj odmah si znao da ipak imaš ključ u autu! Znači mi smo tvoje žrtve za onih nešto više od sto kvadrata javnog dobra na kojima ćeš sagraditi tobožnji trg, možeš ga nazvati i Trg Svetog Makovca, jer opsjednut si svetim a obložen lažima - i nema te vojne sile koja bi srušila sve tvoje laži.
Hvala onima koji nas podržavaju i koji znaju da nije sve tako idealno kako načelnik prikazuje, da je novo naselje i veliko NASILJE.
Marija R., Jurovčak

Izvor: 2917