Glas javnosti 13.04.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

Mačja farma u središtu Čakovca

Vjerovali ili ne, u središtu Čakovca postoji prava pravcata mačja farma! Za nju tek rijetki znaju, u prvom redu vlasnici farme i njihovi nevoljni susjedi koji su osuđeni da trpe teror od strane mačje družbe.
Mi smo za ovu “atrakciju” saznali pred nepune tri godine kada smo kupili i uselili se u stan u Ulici T. Masaryka 2. Kuća koju dijelimo s još dva suvlasnika ima prostrano dvorište koje (na nesreću) graniči s dvorištem obiteljske kuće u Ul. M. Pušteka 2a, gdje vlasnici, obitelj Š., drži poveliko mačje stado. Mi smo izbrojili deset primjeraka, ali jedna susjeda tvrdi da ih ima čak četrnaest!
Naravno da se spomenute mačke ne zadržavaju samo u domicilnom dvorištu, nego gazduju i u susjednim dvorištima i vrtovima nanoseći štetu nasadima i zagađujući izmetinama. Nevolja je još veća što se uopće ne boje pa ih je teško otjerati, a kad uspiješ otjerati jednu, za nekoliko minuta dođe tri ili četiri primjerka. K tome, posebno im je drago baš naše dvorište.
Stanje nam je postalo krajnje neodrživo kada smo ovoga proljeća odlučili da na svojem dijelu dvorišta uredimo jednu cvjetnu gredicu. Dok su naši susjedi sumnjičavo vrtjeli glavama, mi smo se iskazali kao veliki naivci: uložili smo mnogo truda (pa i nešto novca) da napravimo nešto lijepo. Naš trud je bio uzaludan jer spomenute mačke masovno koriste našu cvjetnu gredicu kao svoj nužnik...
Pokušali smo razgovarati s gospođom Š., ali bez efekta. Savjetovali smo joj da na svojem dvorištu napravi mačji nužnik. Da se pokaže kooperativna ona je čak nakopala komadić zemlje što je (naravno) nedovoljno. I što da činimo? Od razgovora nema koristi, a svađe i sukoba nismo željni. Isto tako ne želimo se upuštati u parničenje zbog smetanja posjeda.
Zato ovim putem poručujemo vlasnicima spomenutih mačaka: napravite u svojem dvorištu nužnik razmjeran brojnosti mačje populacije. Nadalje, smanjite broj svojih ljubimaca na razumnu mjeru. Jer dvije-tri mace su i za najvećeg mačkoljupca čisto dovoljno. A mačjoj farmi u središtu grada stvarno ne bi smjelo biti mjesta!
Čitatelji K.B. i S.H.
(podaci poznati
Uredništvu)

Izvor: 2920