Glas javnosti 13.04.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

Pa dajte nešto i u Pušćine!

Pušćine, Pušćine i tako stalno, ali bez ikakve koristi. Kao da ne postojimo. Na početku malo povijesti. Prvi načelnik u Općini Nedelišće bio je u dva mandata Zamuda iz Pušćina, pa nije čudno što se u Pušćinama ili oko malo napravilo. Kao načelnik svugdje je nešto započeo, ali doma ništa, jer zašto baš sebi, pitali bi se. Došao je drugi načelnik i tada se govorilo “vi u Pušćinama niste na redu, imali ste svog načelnika”. No za to vrijeme u Pušćinama ostali smo bez vatrogasnog doma u Školskoj ulici - postao je općinski. Već tada u Pušćinama imali smo industrijsku zonu, imali smo plin, telefon, vodovod, gotovo sve od samodoprinosa i na drugi način.
Što nam je napravila Općina Nedelišće lako bi nabrojili jer poslije Zamude puno se pričalo, obećavalo. Ali da nismo dobili novu školu od države, odnosno županije, prostorije kod nogometnog igrališta, malo asfalta u Školskoj ulici, morali bi se pitati što ima Pušćine od Općine Nedelišće.
Pušćine su bile drugo mjesto po veličini u općini a po ulaganju mnogo dalje. Ja i građani Pušćina htjeli bi ili tražimo da se nam da toliko koliko dajemo, ništa više ni manje. Vidjeti proračune iz biltena s rebalansima za 2009., 2010. i 2011. godinu. Da ne idemo u prošlost, ja bi radije o tužnoj sadašnjosti, jer cijenim to da moramo imati centar općine, da centar bude u pravom smislu.
Treba prvo kanalizaciju u Nedelišću, “Mesap”, Trate, parkiralište, dom za starije i nemoćne, novi NM, prostorije vatrogascima i tko zna sve što im treba, a za ostala mjesta ništa.
Tu bi se moglo ići u sitnice i tko zna gdje bi se došlo ali najvjerojatnije u Nedelišće.
Vratimo se naslovu, ti dobri ljudi iz općine ipak nisu zaboravili Pušćine, mada ni jedna osoba iz Pušćina ne radi u općini, ma ima ih dosta i bez nas. Smeta me strašno to što općina Nedelišće zavlači u gradnji dječjih igrališta u grabi zvanoj “Ciglenice”.
U proračunima za 2009. i 2010. godinu predviđeno je i potrošeno puno novca a kupljeno je malo igrala i napravljeno malo građevinskih poslova. Za 2010. godinu kupljena je samo jedna njihaljka s tri mjesta i napravljena je sjevero-zapadna kosina za 55.000 kuna. Vidno je što se napravilo i opravdano se sumnja u poštenje.
Na toj strani firma koja izvodi već drugu godinu te građevinske radove ima besplatno parkiranje radnih strojeva i kamiona, pa je radi toga sumnja o poštenju još veća. Priča se da za poslove u grabi “Ciglenice” postoje projekti, mada ih nitko nije vidio, isto kao i natječaj za izvođenje poslova.
Jako je važno ovdje spomenuti da predsjednik mjesnog odbora ovo sve podržava, da nema puno vidljivih rezultata, osim nogometnog kluba Pušćine, točnije oko izgradnje prostorija za nogometni klub gdje je također predsjednik.
On sam bez uprave kluba kupuje skupe igrače bez da se plaća PDV. Točno je da se na sve načine mulja, da se troše novci za igrače a namijenjeni su za drugo, a sve u namjeri da Pušćine ide u višu ligu. Pitam se što će gladan Pušćina imati od toga, jer ionako u prvom sastavu su dva do tri domaća igrača.
Građanin Pušćina

Izvor: 2920