Glas javnosti 27.04.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

Bili ste kriva osoba na jako odgovornoj funkciji!

Anđelko Kovačić odgovara Zoranu Šariću

Poštovani bivši ravnatelju ŽUC-a! Nimalo me nije začudio Vaš odgovor, jer ovakav način izražavanja je samo dokaz Vašeg pokvarenog karaktera. Ovim člankom u kojem iznosite neistine ili poluistine samo dokazujete da ste bili kriva osoba na odgovornoj poziciji koja Vam je bila povjerena. Ne želim se spustiti na Vaš nivo i ne želim ovim odgovorom obmanjivati javnost, niti sam to dosad činio, niti to želim ubuduće činiti. Ja sam Anđelko Kovačić, rodom iz Zebanec Sela te mi odgoj ne dozvoljava služiti se takvim stvarima. Vi se gospodine Šariću služite neistinama, samo da opravdate svoje nekorektne poteze, koje ste činili od vremena kad ste postali ravnatelj.
1. Sporazum o sufinanciranju modernizacije ceste LC 20017 Štrukovec-Merhatovec-Plešivica je stvarno potpisao prijašnji ravnatelj 19. svibnja 2003. godine, što nije sporno. Sporne su Vaše tvrdnje da je spomenuta cesta prekategorizirana u 2008. godini, te da bivši ravnatelj nije smio ulagati u istu. Mislim da ste Vi gospodine Šariću pobrkali lončiće, izgubili ste se u vremenu i prostoru. Cesta Štrukovec -Merhatovec - Plešivica je bila razvrstana već u vrijeme SIZ-ova, kad smo se nas dvojica još igrali u pijesku, stoga je stvarno žalosno u cijeloj priči, da Vi kao ravnatelj to niste znali, a još stravičnije je što neistinu iznosite javno .
2. Ulaganje INE u cestu Štrukovec-Merhatovec-Plešivica. Evo, po prvi puta spominjete tu činjenicu o kojoj sam ja uvijek govorio, da je cijena izvedenih radova bila upitna. INA je izvršila pripremne radove i na cijeloj dionici investirala u podlogu, odvodnju oborinskih voda, izradila propuste itd. Prvi put ste to i javno priznali. Zašto ste to na raspravama negirali? Da li ste lagali na sudu ili lažete sad? Radi te činjenice spor bi, po mom mišljenju, drugačije završio.
3. Prekategorizacija koju Vi navodite od 25.04.2008. godine, odnosi se na cestu u Zaveščaku, koju smo mi poklonili ŽUC-u. Cestu Zaveščak je 2002. godine modernizirala sama Općina Selnica, zajedno sa vrijednim mještanima, koji su izdvojili znatna sredstva, da bi se ta modernizacija mogla izvesti. Već tada je bio prijedlog da se ulaganja u tu cestu prebiju sa ulaganjima u modernizaciju ceste LC 20017 Štrukovec – Merhatovec –Plešivica. Najkasnije 2008. godine, ako ne i prije, stekli su se uvjeti za postupanje prema spomenutom dogovoru, što ste Vi mogli riješiti, ali niste htjeli. Vidljivo je koliko Vaša malenkost cijeni naše mještane i koliko ste im pomogli.
4. Napisali ste još jednu veliku neistinu, da Općina Selnica u izgradnju pješačko-biciklističke staze uz ŽC 2005 Zebanec- Donji Koncovčak nije uložila niti lipu. Da Vas podsjetim; Općina Selnica je od samog početka izgradnje navedene pješačko-biciklističke staze ( u periodu od 2007. do kraja 2010. godine) uplatila na račun ŽUC-a iznos od 421.736,98 kn, što je više od ni jedne lipe. Ako uzmemo u obzir da je u Sporazumu o financiranju navedeno financiranje u omjeru 50% : 50%, ukupni trošak izgradnje pješačko-biciklističke staze iznosi 843.473,96 kn, za dužinu staze od cca. 1800 m. Naša staza je dostigla ukupnu cijenu koštanja ceste u Merhatovcu. HALO!!! ZBUDITE SE! U MEĐIMURJU SE IZGRAĐUJU STAZE; MOŽDA PO MODELU AUTOPUTA U AFERI HAC-a? O tome smo nas dvojica nekoliko puta debatirali, ali niste, pa i ne možete, meni objasniti koji detalj u toj stazi toliko košta. Tako ste gospodine Šariću pomogli Općini Selnica i našim mještanima.
5. Napominjete interventna sredstva od 100.000,00 kn, koje je Upravno vijeće dodijelilo Općini Selnica, ali vidi čuda, baš prije raspisivanja natječaja za novog ravnatelja ŽUC-a. To je gospodine Šariću, kako Vi navodite“ pikantiranje“ kako bi i Općina Selnica lobirala malo za Vas, jer ste se javili na natječaj. Predugo sam u politici, da ne bih znao da se ništa ne dešava slučajno, pa tako ni to. Ali kad sam već kod toga, interventna sredstva su se namjenski utrošila prema provedbenom programu, koji ste vi odobrili i to 23. rujna 2010. godine, a odnosio se na financiranje prilaznih nerazvrstanih putova na ŽUC-ove ceste. Vidi se da niti tu niste baš govorili istinu. Da čovjek ne vjeruje!
Na kraju bih samo htio završiti misao, za situaciju u kojoj se nalazimo „nije kriv niti Vrbanec, niti Šarić, niti Kovačić, niti tajnica, a mislim da bi mogla biti kriva čistačica, koja je prošle godine dala otkaz, ali to još nitko ne zna“.
Anđelko Kovačić,
načelnik Općine Selnica

Izvor: 2922